Мухамара

на

 

Мухамара

Продукти:

( 1 ч ч = 250 мл )

4 – 5 печени червени чушки

3/4 ч ч орехи

1/3 ч ч галета

1/2 връзка магданоз

2 скилидки чесън

4 с л зехтин

4 ч л лимонов сок

2 с л сос от нар

1 ч л пушен червен пипер

1 ч л млян кимион

1 ч л млян кориандър

 1/2 ч л сол

Начин на приготвяне:

Всички продукти за разядката се поставят в блендер и се смилат. Според предпочитанията можете да смелите по-дълго време, за да стане фина и гладка. Аз я предпочитам едро смляна. Можете да добавите 1/2 или 1 ч л лют червен пипер, за да я направите пикантна.

Готовата разядка поставете в хладилник, за 1-2 часа да се охлади и престои. Сервирайте поръсена с малко зехтин. Поднесете с питки или домашен хляб 🙂

 

Един коментар Добавяне

  1. nunkata каза:

    Звучи разкошно! Непременно ше се пробва. Какъв е произхода на тази разядка?
    Поздрави
    Нунка

Вашият коментар