Мухамара
Продукти:
( 1 ч ч = 250 мл )
4 – 5 печени червени чушки
3/4 ч ч орехи
1/3 ч ч галета
1/2 връзка магданоз
2 скилидки чесън
4 с л зехтин
4 ч л лимонов сок
2 с л сос от нар
1 ч л пушен червен пипер
1 ч л млян кимион
1 ч л млян кориандър
1/2 ч л сол
Начин на приготвяне:
Всички продукти за разядката се поставят в блендер и се смилат. Според предпочитанията можете да смелите по-дълго време, за да стане фина и гладка. Аз я предпочитам едро смляна. Можете да добавите 1/2 или 1 ч л лют червен пипер, за да я направите пикантна.
Готовата разядка поставете в хладилник, за 1-2 часа да се охлади и престои. Сервирайте поръсена с малко зехтин. Поднесете с питки или домашен хляб 🙂
Звучи разкошно! Непременно ше се пробва. Какъв е произхода на тази разядка?
Поздрави
Нунка