Печени крилца с хрупкава коричка

на

Продукти:

  • 500-600 г пилешки крилца
  • 2-3 с л галета
  • 80-90 г настърган пармезан (кашкавал)
  • 1 с л сушен магданоз
  • около 80-90 г масло
  • 1/2 ч л чесън на прах (по желание)
  • черен пипер и сол на вкус

 

Приготвяне:

Фурната се загрява на 170 С.

В купа се смесват галетата, пармезана, подправките, солта и магданоза.

Крилцата се почистват добре. Овалват се в разтопено масло и след това в панировката.

Редят се в тава покрита с пергаментова хартия и се напръскват с останалото масло.

Пекат се около 30-40 минути до придобиване на златиста коричка. Сервират се топли!

4 коментара Добавяне

  1. Dani каза:

    Много хубаво предложение, Вики, а и не е пържено!
    Поздрави!

  2. Luluto каза:

    И мен много ме радва че няма нищо пържено:) Изглеждат много апетитно и достатъчно бързи и лесни за приготвяне след работа! Благодаря за предложението!

  3. Петя каза:

    Здравей Вики! Искам само да те поздравя за чудесния блог и рецепти. Попаднах случайно на теб търсейки рецепта за еклери. Трябва да призная, че поразгледах и другите рецепти и няма начин да не изпробвам някои от тях. 😉

  4. Vicky каза:

    Дани да и аз ги обичам 🙂
    И макар да не са пържени са страшно вкусни и хрупкави

    Добре дошла Петя,
    радвам се че ти допада блогът и рецептите.
    Ако решиш да приготвиш нещо ще се радвам да споделиш отзиви.
    Относно еклерите рецептата наистина е много сполучлива и точна

    Лулу

Вашият коментар