Продукти:
- 500-600 г пилешки крилца
- 2-3 с л галета
- 80-90 г настърган пармезан (кашкавал)
- 1 с л сушен магданоз
- около 80-90 г масло
- 1/2 ч л чесън на прах (по желание)
- черен пипер и сол на вкус
Приготвяне:
Фурната се загрява на 170 С.
В купа се смесват галетата, пармезана, подправките, солта и магданоза.
Крилцата се почистват добре. Овалват се в разтопено масло и след това в панировката.
Редят се в тава покрита с пергаментова хартия и се напръскват с останалото масло.
Пекат се около 30-40 минути до придобиване на златиста коричка. Сервират се топли!
Много хубаво предложение, Вики, а и не е пържено!
Поздрави!
И мен много ме радва че няма нищо пържено:) Изглеждат много апетитно и достатъчно бързи и лесни за приготвяне след работа! Благодаря за предложението!
Здравей Вики! Искам само да те поздравя за чудесния блог и рецепти. Попаднах случайно на теб търсейки рецепта за еклери. Трябва да призная, че поразгледах и другите рецепти и няма начин да не изпробвам някои от тях. 😉
Дани да и аз ги обичам 🙂
И макар да не са пържени са страшно вкусни и хрупкави
Добре дошла Петя,
радвам се че ти допада блогът и рецептите.
Ако решиш да приготвиш нещо ще се радвам да споделиш отзиви.
Относно еклерите рецептата наистина е много сполучлива и точна
Лулу