Бистра супа с микс от гъби
Продукти:
400 грама микс гъби
печурка, шийтаке, кладница, манатарка, челядинка
2-3 моркова
2 глави лук
5-6 скилидки чесън
2-3 супени лъжици масло
1-2 супени лъжици зехтин
1 супена лъжица сос Уорчестър
1 супена лъжица соев сос
4 чаени чаши бульон зеленчуков
сол и черен пипер
няколко стръка свежа мащерка
Начин на приготвяне:
Обикновено ползвам микс от замразени гъби които преди да използвам предварително изваждам от хладилника да отпуснат
Маслото се разтопява и се добавя зехтина след като мазнината се затопли се добавят ситно нарязани лук и чесън на тънки филийки.Запържват се докато лука поомекне, а после се добавят гъбите и се подправя с черен пипер и сол на вкус. Оставя се за 5 минути като се разбърква от време на време
Добавят се морковите нарязани на кубчета и се наливат около 4 чаени чаши зеленчуков бульон или вода. Според предпочитанията и колко гъста супа искате да направите можете да разредите с повече или по-малко течност. Прибавя се мащерката, соевия сос и сос Уорчестър
Супата се оставя за къкри на умерен огън докато се сварят зеленчуците
Поднесете топла поръсена по желание с още мащерка и хубав хляб