Крем супа от моркови с магданозено песто
Продукти:
900 грама моркови
2 стебла целина
2 супени лъжици зехтин
20 грама масло
1 глава лук
1 чаена лъжичка захар
1 чаена лъжичка млян кориандър
сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Обелете и измийте морковите много добре
Лука нарежете на ситно, същото направете и с целината
В тенджерка разтопете маслото, добавете зехтина и нарязаните лук и целина. Запържете за 1-2 минути и добавете морковите. Подправете със сол, пипер и кориандър. Разбъркайте и налейте 4 чаени чаши топла вода
Оставете да заври на умерен котлон и варете около 15 – 20 минути. През това време направете магданозеното песто
Продукти за магданозеното песто
1/4 чаена чаша зехтин
1/2 връзка магданоз
шепа орехи
сол
Сложете всички продукти за пестото в блендер и ги смелете. Аз харесвам пестото да е по-гъсто и слагам по-малко количество зехтин, ако желатете добавете повече до постигане на желаната гъстота
Свалете супата от котлона и я пасирайте с пастатор още гореща. Сервирайте топла с магданозеното песто