Морковено руло / Carrot Roll

на

Морковено руло 

Продукти:

500 г моркови

50 г масло

4 яйца

2 скилидки чесън

1 ч л захар

1/2 ч л сол

черен пипер

Начин на приготвяне:

Измийте и почистете добре морковите. Настържете ги на ситно ренде.

В тиган с незалепващо покритие разтопете маслото. Пробавете пресования чесън, захарта, сол и черен пипер и морковите. Задушете за около 10 мин. Махнете морковите от котлона и ги оставете да изстинат.

В суха и чиста купа поставете белтъците и ги разбийте на твърд сняг с щипка сол. Жълтъците прибавете при към напълно изстиналите моркови и разбъркайте добре. После добавете белтъци и с шпатула или дървена бъркалка разбъркайте внимателно, отдолу на горе, но не прекалено енергично за да останат въздушни белтъците.

Постелете с хартия за печене дъното на правоъгълна тава

Изсипете сместа за рулото и внимателно оформете правоъгълник с размер 30х20см. Загладете добре, за да опечете хубав и равен блат

Печете рулото в предварително загрята фурна, на 180С около 20 мин. или до готовност.

Извадете рулото и го обърнете заедно с хартията върху чиста кърпа и оставете така за 5-8минути. След това отстранете хартията, (като започнете да я отлепяте от средата към края) и го прехвърлете върху друг лист хартия. Навийте на руло заедно с хартията и оставете така докато напълно изстине.

Продукти за плънката:

250 г рикота

1 връзка копър

4 сушени домата

сол

Начин на приготвяне:

В купа сложете рикотата и ситно нарязания копър. Подправете със сол на вкус. Намажете на равен пласт върху блата от моркови (намажете от страната, на която сте махнали хартията).Отгоре поръсете с парченца сушени домати, ако ползвате от буркан е добре предварително да ги отцедите.Навийте внимателно стегнато руло. Увийте рулото във фолио за свежест и го поставете за около 1 час хладилник.

Продукти за украса:

70 – 80 крем сирене

1 сушен домат

пресен копър

Отрежете двата края на рулото с остър нож и го украсете. Аз шприцовах крем сиренето по средата и украсих с парченца сушен домат и копър 🙂

Вашият коментар