Торта с праскови
Продукти:
- 4 яйца
- 1 ч ч захар
- 1 ч ч брашно
- 1 бакпулвер
- 1 (голяма) консерва компот от праскови или кайсии
- 2 ванилии
За глазурата:
- 1 кофичка заквасена зметана (400 гр)
- 100-150 г пудра захар
- смлени орехи за украса
Приготвяне:
Яйцата се разбиват със захарта. Добавя се брашното смесено с бакпулвера. Разбърква се добре. Изсипва се в леко намаслена и набрашнена форма за торта.
Пече се в предварително загрята фурна до готовност. Изважда се и се оставя да изстине.
Плодовете се отцеждат от компота. Нарязват се на тънки парчета. Отделя се част от тях за украса. Тортата се сиропира с част от сиропа от компота, но не целия за да не стане прекалено напоена, защото ще се разпадне. Отгоре се редят парченцата плод.
Сметаната се разбива с пудрата захар. С нея покриваме плодовете и заглаждаме. Украсява се според вкуса с парченаца плод и със ситно смлените орехи.
Други рецепти за торти:
Лека, сочна плодова торта, с перфектна снимка! Поздравления, Вики :))
Вики,
прекрасна е –
съставки, аранжиране, снимки!
Целувки, Диана
Вики, прости и простено да ти е от мен. Весел празник:))
Мила Вики, на Сирна неделя
и не само – от мен:
Простено и прости!
Любов, щастие и топлина на твоя празник, Диана
Прекрасна е Вики! Толкова нежна и лека. Точно се оглеждах за нещо подобно.
А снимките са толкова хубави!
Целувки!
здравей,
как правиш украсата от праскови-имам предвид снимката,на която са като розики увити? :)))
Здравей Галя,
нарязвам прасковите по възможност на много тънки парчета, защото ако са дебели не се навиват лесно и се късат. Внимателно навивам и нареждам едни до други. Няма нищо специално 🙂
Ммм, и двата варианта изглеждат страхотно свежи! Поздрави, Вики, и много вкусни успехи и занапред! Весели празницни!
Весели празници и на теб Борислава 🙂
торичката безспорно е изключително лесна и бърза за приготвяне и с много свеж и лек плодов вкус
Радвам се че ти допада