Какаови бисквити с фъстъчен пълнеж

на

DSC00315

 

Продукти:

  • 1 и 1/2 ч ч брашно
  • 1/2 ч ч какао
  • 1/2 ч л сода за хляб
  • 1/2 ч ч захар
  • 90 г меко масло
  • 1/4 ч ч фъстъчено масло ( 2 пълни супени лъжици)
  • 1 голямо яйце
  • 1 ванилия
  • щипка сол

За фъстъчения пълнеж:

  • 3 с л фъстъчено масло
  • 2/3 ч ч пудра захар

Приготвяне:

В купа се смесва брашното със содата, солта и какаото. Разбърква се да се смесят продуктите.

В друга купа се разбива маслото със захарта и фъстъченото масло. Добавя се яйцето и ванилията. Добавя се брашното и се разбърква – сместа става на едри трохи.

Пълнежа се приготвя като се фъстъченото масло се разбие със пудрата захар. С пръсти се оформят малки топчета (малко по-големи от гроздови зърна).

С пръсти се взема от какаовата смес и се разтила върху дланта на кръгче. В средата се поставя топче фъстъчен пълнеж. Увива се добре от всички старни с какаовата смес. Оформя се на топче, което се овалва в захар (най-добре кафява).

collage8a

Така приготвените топчета се нареждат в тавичка с незалепващо покритие или тава покрита с хартия за печене. Притискат се внимателно да станат плоски с чаша с равно дъно.

Collage10

Пекат се 7-8 минути в предварително загрята фурна на 180 С. Внимава се да не се препекат, защото стават много твърди.

Други рецепти за бисквити:

3 коментара Добавяне

  1. Кеmi каза:

    Моите поздравления за поредното изкушение! Красиви снимки, вкусни предложения….типично за теб!
    Поздрави,
    Кеми
    🙂

  2. Мони каза:

    Вики, поздравления за поредното чудесно изпълнение и изкусителните снимки!
    Не съм ползвала досега фъстъчено масло, но тази рецепта просто предизвиква да се поправи този пропуск.:-))
    Поздрави!
    Мони

  3. Vicky каза:

    Кеми Благодаря ти!
    Много си мила 🙂

    Добре дошла, Мони
    Само да отбележа, че ако ползваш фъстъчено масло с мед (аз такова бях купила без да обърна внимание), би било добре да намалиш количеството на захарта. Стават доста сладки 🙂
    Лично аз харесвам повече Бисквитите с фъстъчено масло и шоколадови парченца (рецептата е съм публикувала по-рано), не че тези останаха 🙂
    Ще се радвам ако ти допаднат

Вашият коментар