Карфиол на фурна

 

karfiol

 

Продукти:

  • 1 малка глава карфиол
  • 1 с л масло + още за намазване
  • 200 г заквасена сметана
  • 50-60 г топено сирене
  • 50 г натърган кашкавал
  • 2 с л галета
  • 2 с л слънчогледови семки
  • 2 с л ситно нарязан магданоз
  • сол, черен пипер

Приготвяне:

Карфиола се почиства и измива. Накъсва се на розички. Сварява се на пара (или в кипяща подсолена вода) за 4-5 минути – внимава се да не се превари. Отцежда се добре и се поставят в намаслена огнеупорна тавичка.

В разтопеното масло се запържват слемките и галетата до позлатяване.

Сметаната се разбива с топеното сирене. Подправя се с черен пипер и сол. Добавя се магданоза и се рабърква. Разпределя се върху карфиола. Отгоре се поръсва с галетата и семките. Накрая се поръсва с кашкавала.

Пече се в предварително затоплена фурна на 180 С до позлатяване.

 

4 thoughts on “Карфиол на фурна

  1. Ех, че вкусно изглежда запеканката! Чудесно предложение, Вики!

    Поздрав най-сърдечен и пожелание за усмихнати есенни дни🙂

  2. Вики,
    много примамливо
    и идеята за слънчогледови семчици е чудесна!
    Поздрав, хубава и вкусна седмица, Диана

  3. Чудесно ястие се получи, харесва ми съчетанието със семките, поздравления за рецептата!

    Интересно какво би се получило с броколи, ще споделя ако опитам такъв варинат🙂

  4. Много се радвам че ти е харесал карфиола приготвен по този начин🙂
    Благодаря че сподели Мayosha🙂

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s