
Супа от броколи с пармезан
Продукти:
450-500 грама броколи (пресни или замразени)
50-60 грама настърган пармезан
1 голяма глава лук
2 средни моркова
3-4 скилидки чесън
1 супена лъжица брашно с върх
3 чаени чаши прясно мляко
3 чаени чаши вода
2 чаени лъжички дижонска горчица
сол и черен припер
Начин на приготвяне:
Лука се нарязва на ситно, чесъна също.
Морковите се нарязват на кубчета
Горчицата се размива в студеното прясно мляко
В тенджера се загряват 2-3 супени лъжици олио или малко масло. Добавят се лука, чесъна и морковите и се запържват за 3-4 минути след което се добавя брашното наведнъж и се разбърква бързо
Налива се млякото и отново се разбърква, прибавя се и водата. В зависимост от това колко гъста искате да бъде супата можете да добавите 2 или 3 чаени чаши
Подправя се с черен пипер и сол и се оставя да ври на умерен огън докато зеленчуците се поомекнат. Накрая се добавят броколите накъсани на розички. Оставя се да ври още 5-7 минути и се маха от котлона. Прибавя се настъргания на ситно пармезан и се поднася топла
