Кюфтета с кашкавал и сметана
Продукти (за 6 бр):
- 500 г кайма
- 1 морков
- 70-80 г кашкавал
- 2-3 с л заквасена сметана
- 1 яйце
- 1 връзка магданоз
- 3-4 скилидки чесън
- сол и черен пипер
Приготвяне:
Каймата се поставя в купа. Добавят се настъргания на ситно морков, нарязания магданоз, яйцето, ситно нарязания чесън и подправките. Омесва се добре до хубаво смесване на всички продукти.
Върху дъска се поставя малко парче фолио за свежест. С ръце се откъсва от каймата и се разстила на не много дебел пласт върху фолиото. Отгоре се слага малко заквасена сметана, а върху нея настърган кашкавал. Похлупва се с нов пласт кайма. С помоща на фолиото се слепва добре от всички страни.
Кюфтетата се пекат в предварително загрят тиган скара. Сревират се топли с подходяща гарнитура!
Могат да се приготвят предварително и да се съхранят в хладилник, покрити с фолио за свежест.
Приятен апетит!
Много ми хареса ,Вики .Сигурно стават „пуфкави „от сметаната -ще ги опитам непременно.Поздрави.
Dani, пробвай ги няма да съжаляваш
Мъжа ми си облиза пръстите 🙂
Много апетитно изглеждат, ще ги пробвам 🙂
Поздрави Латинка!
Благодаря Лати!
Дано ти харесат 🙂