Кюфтета с кашкавал и сметана / Meatballs with cheese and sour cream

meatballs

Кюфтета с кашкавал и сметана

Продукти (за 6 бр):

  • 500 г кайма
  • 1 морков
  • 70-80 г кашкавал
  • 2-3 с л заквасена сметана
  • 1 яйце
  • 1 връзка магданоз
  • 3-4 скилидки чесън
  • сол и черен пипер

 

Приготвяне:

Каймата се поставя в купа. Добавят се настъргания на ситно морков, нарязания магданоз, яйцето, ситно нарязания чесън и подправките. Омесва се добре до хубаво смесване на всички продукти.

Върху дъска се поставя малко парче фолио за свежест. С ръце се откъсва от каймата и се разстила на не много дебел пласт върху фолиото. Отгоре се слага малко заквасена сметана, а върху нея настърган кашкавал. Похлупва се с нов пласт кайма. С помоща на фолиото се слепва добре от всички страни. 

 

Кюфтетата се пекат в предварително загрят тиган скара. Сревират се топли с подходяща гарнитура!

Могат да се приготвят предварително и да се съхранят в хладилник, покрити с фолио за свежест. 

Приятен апетит!

4 thoughts on “Кюфтета с кашкавал и сметана / Meatballs with cheese and sour cream

  1. Много ми хареса ,Вики .Сигурно стават „пуфкави „от сметаната -ще ги опитам непременно.Поздрави.

  2. Dani, пробвай ги няма да съжаляваш
    Мъжа ми си облиза пръстите🙂

  3. Много апетитно изглеждат, ще ги пробвам🙂
    Поздрави Латинка!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s