Хрупкава панирана риба с копър

Продукти:

  • 550-600 г филе от бяла риба
  • 60 г царевично натурално нишесте
  • 250 г брашно
  • 250 мл студена вода + още при необходимост
  • 1 ч л сол
  • 1 връзка копър (ситно нарязан)
  • щипка сода за хляб
  • сол, бял пипер 
  • олио за пържене

 

Приготвяне:

В купа се смесват и пресяват 150 г брашно с нишестето и солта. Водата се налива на части и се бърка докато се получи гладка, не много гъста смес (ако е необходимо се прибавя още вода). Покрива се и се оставя за 1 час.

Филето се почиства и нарязва на еднакви парчета. 

Към останалото брашно се добавя по щипка сол и бял пипер. И хубаво се разбърква.

Непосредствено преди панирането, панировъчната смес се поръсва със содата за хляб.

Парчетата риба се овалват първо в наситнения копър, след това в брашното (по-лесен вариант е копъра да се смеси с брашното). След което се потапя в панировката.

Пържат се с сгорещена мазнина от всяка страна до придобиване на златиста коричка. Изваждат се върху салфетка да се отцедят от излишната мазнина.

Сервират се топли, гарнирани с резенчета лимон …

… и с чаша хубаво бяло вино :)  

Наздраве!

2 thoughts on “Хрупкава панирана риба с копър

  1. Вики,
    обичам риба,
    а твоето предложение е такова изкушение на обяд.
    Чудесна рецепта, а за снимките – си знаеш!
    Усмихнат ден, Диана

  2. Привет Диана,
    Благодаря за усмивката!
    Не знаех, че има ден посветен на нея🙂
    Слънчев есенен ден!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s