Свинско в сос от кисело мляко

на

Вечра готвих свинско месо, по рецепта която знам от моята баба. Месото става крехко, а сосът много обичам да топя с хляб 🙂

svinsko s kiselo mliako

Свинско в сос от кисело мляко

Продукти:

  • 600-700 г свинско месо ( използвайте нарязано месо за гулаш, без сланина)
  • 400 г кофичка кисело мялко (заквасена сметана)
  • 5 яйца
  • 3 с л брашно
  • 1 с л оцет
  • 1 ч л червен пипер
  • 4-5 с л разтопено масло
  • сол и черен пипер

Приготвяне:

Месото нарежете на кубчета и поставете в тенджера. Залейте го с 1 л вода и го оставете да заври. Щом заври се посолява. Варете покрито с капак, на тих огън.

Когато се свари изавдете месото в чиния. Прецедете бульона и го оставете да се охлади.

Разбийте добре киселото мляко с пресятото брашно, 1 с л оцет и щипка черен пипер. Прибавете едно по едно яйцата, като разбивате сместа непрекъснато.

Сложете я на огъня и като я разбивате бавно, наливайте бульона. Продължавайте да разбивате докато соса заври и се сгъсти. Опиотайте ако е необхидимо добавете още сол.

Свалете от огъня, но продължете да разбивате докато се охлади. Запържете маслото с червеният пипер. Добавете месото и залейте с масло ястието. Поднесете със ситно нарязан магданоз

Други рецепти :

4 коментара Добавяне

  1. Еликсир каза:

    Ей това как да не го затопиш!Малеее,страшно вкусно е!Обожавам такива сосове с кисело мляко!Ще го направя и аз,само не знам дали ще е точно свинско,може и пилешко да е,или с кайма на кюфтенца,но соса е ужасно съблазнителен!Ммммм,пак ще се готви по твоя рецепта видиш ли!

  2. Moni каза:

    Ау, Вики, страхотна вкусотия е това!!!!:-))) Веднага си го записвам това ядене и ще го направя, както е Еликсирчето си мисли с пилешко, че гледаме да го караме на по-леки меса. Страшно вкусно изглежда!!! Поздравления, Вики!
    Сърдечни поздрави и хубава вечер!

  3. Vicky каза:

    Мони и Роси много обичам да чета коментарите ви 🙂
    Радвам ме фактът че отново съм предизвикала вниманието ви
    Чудничка ще се получи рецептата и с друг вид месо или с кюфтенца 🙂
    Целувки за вас момичета 🙂

Вашият коментар