Вечра готвих свинско месо, по рецепта която знам от моята баба. Месото става крехко, а сосът много обичам да топя с хляб 🙂
Свинско в сос от кисело мляко
Продукти:
- 600-700 г свинско месо ( използвайте нарязано месо за гулаш, без сланина)
- 400 г кофичка кисело мялко (заквасена сметана)
- 5 яйца
- 3 с л брашно
- 1 с л оцет
- 1 ч л червен пипер
- 4-5 с л разтопено масло
- сол и черен пипер
Приготвяне:
Месото нарежете на кубчета и поставете в тенджера. Залейте го с 1 л вода и го оставете да заври. Щом заври се посолява. Варете покрито с капак, на тих огън.
Когато се свари изавдете месото в чиния. Прецедете бульона и го оставете да се охлади.
Разбийте добре киселото мляко с пресятото брашно, 1 с л оцет и щипка черен пипер. Прибавете едно по едно яйцата, като разбивате сместа непрекъснато.
Сложете я на огъня и като я разбивате бавно, наливайте бульона. Продължавайте да разбивате докато соса заври и се сгъсти. Опиотайте ако е необхидимо добавете още сол.
Свалете от огъня, но продължете да разбивате докато се охлади. Запържете маслото с червеният пипер. Добавете месото и залейте с масло ястието. Поднесете със ситно нарязан магданоз
Други рецепти :
Ей това как да не го затопиш!Малеее,страшно вкусно е!Обожавам такива сосове с кисело мляко!Ще го направя и аз,само не знам дали ще е точно свинско,може и пилешко да е,или с кайма на кюфтенца,но соса е ужасно съблазнителен!Ммммм,пак ще се готви по твоя рецепта видиш ли!
Ау, Вики, страхотна вкусотия е това!!!!:-))) Веднага си го записвам това ядене и ще го направя, както е Еликсирчето си мисли с пилешко, че гледаме да го караме на по-леки меса. Страшно вкусно изглежда!!! Поздравления, Вики!
Сърдечни поздрави и хубава вечер!
Мони и Роси много обичам да чета коментарите ви 🙂
Радвам ме фактът че отново съм предизвикала вниманието ви
Чудничка ще се получи рецептата и с друг вид месо или с кюфтенца 🙂
Целувки за вас момичета 🙂