Кюфтенца със сметанов сос

Продукти:

  • 500 г мялно месо
  • 2 филии хляб (без корите, предварително накиснати и отцедени в малко вода)
  • 1 яйце
  • 2 глави лук (ситно нарязани)
  • 1 връзка магданоз (ситно нарязан)
  • 5-6 скилидки чесън (ситно нарязан)
  • 2-3 с  л галета
  • 400 г (1 голяма кофичка) заквасена сметана
  • сол и черен пипер на вкус
  • олио за изпържване на кюфтенцата 

 

Приготвяне:

Всички продукти се смесват и омесват добре. Правят се малки кюфтенца според желаната големина. Овалват се в галета и се изпържват. Отцеждат се добре и се нареждат в малка тавичка.

 Заквасената сметана се разбива и подправя със сол и черен пипер. Добавят се 2-3 с л прецедена мазнина, в която са пържени кюфтенцата и ситно нарязаният чесън. С така приготвената смес се заливат кюфтенцата.

Ястието се запича около 5-10 минути. Изважда се и се поръсва със ситно нарязан магданоз.

3 thoughts on “Кюфтенца със сметанов сос

  1. Ех, че е вкусно и примамливо, Вики:)
    ПОздрави и хубава седмица!

  2. Дани, в последно време предпочитам да приготвям вкусотии със сметана
    Придава по-различен вкус на всяко ястие.
    Кюфтенцата и соса излязоха изключително сполучлива комбинация.
    Бяха излапани на момента добре, че успях да ги снимам🙂

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s