Сладкиш с праскови

на

 

Продукти:

  • 500-600 г праскови или сини сливи
  • 2 големи яйца
  • 250 г захар + 2 с л за поръсване
  • 200 г заквасена сметана или кисело мляко
  • 200 мл прясно мляко
  • 125 г разтопено масло + още за намазване
  • 350 г брашно
  • 3 ч л бакпулвер
  • 1 ванилия

 

Плодовете се измиват и костилките се махат.

Яйцата се разбиват със захарта до побеляване.

Добавят се последователно заквасената сметана, прясното мляко и разтопеното масло. Разбива се много добре.

Накрая се прибавя пресятото и смесено с бакпулвера брашно.

Изсипва се в предварително обилно намаслена кръгла форма.

Прасковите се нарязват на тънки парчета и се нареждат върху тестото. Поръсват се с 2 с л захар. За да не потънат плодовете в тестото може първо сладкишът да се запече за 10-15 минути и тогава да се наредят плодовете върху него. 

Сладкишът се пече около 50-60 минути в предварително загрята фурна на 180С. 

Други рецепти с праскови:

Един коментар Добавяне

Вашият коментар