Флан с праскови / Peach & caramel flan

 

Продукти:

  • 180 г захар
  • 100 мл вода
  • 250 мл прясно мляко
  • 4 големи яйца
  • 2 обелени праскови от компот (предварително отцедени) 
  • 1 ванилия
  • много малко олио за намазване на купичките

 

Приготвяне:

80 г захар се поставя в метален съд и се карамелизира на слаб огън. Налива се хладката вода, първоначално карамелът се стяга, това е нормално. Оставя се да поври заедно с водата докато се разтопи и се получи карамелен сироп.

6 огнеупорни купички се намазват мног леко с малко олио. В тях се разпределя карамеленият сироп и се оставят настрана.

Прасковите се пюрират (ако се използва пресен плод към него се прибавя 1 ч л лимонов сок).

Яйцата се разбиват с останалата захар. Добавя се млякото и най-накрая прасковеното пюре и ванилията. Разбива се много хубаво до напълното смесване на продуктите.

Сместа се разпределя в купичките.Налива се бавно по стените на купичките за да не се смеси с карамеленият сироп. Поставят се в тава с вода да се пекат на водна баня в предварително загрята фурна около 1 час.

Готовият флан се оставя да изстине най-малко 4 часа в хладилник. Сервира се обърнат в чиния.   

Други рецепти:

4 thoughts on “Флан с праскови / Peach & caramel flan

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s