Запечени праскови

Праскови с шоколад

Продукти за 4 порции:

  • 4 големи твърди праскови
  • 30-40 г масло
  • 2 сл пудра захар
  • 50-60 г смелни орехи
  • 40-50 г натурален шоколад
  • 1 с л тъмни стафиди
  • 1 с л ром или коняк

 

Приготвяне:

Разполовете прасковите и махнете костилката. Обелете ги внимателно. С малка лъжичка се издълбайте част от вътрешността.

Стафидите накисете в алкохола.

Маслото се смесете със захарта. Прибавете ситно смените орехи,  нарязаният на парченца шоколад и отцедените стафидите. Разбъркайте добре.

Прасковите напълете с шоколадовата смес.

Поставете прасковите в леко намаслена тавичка.

Печете в предварително загрята фурна около 20 минути.

Поднасет с топка ванилов сладолед или разбита с малко пудра захар заквасена сметана. 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s