Да е лед, не е лед,
да е мед, не е мед,
а е твърдо като лед
и е сладко като мед !
Що е то ?
Познахте ли вече ? Точно така, рецептата е за сладолед 🙂 Невероятно плътен и вкусен ! Изкуших ли ви ? Ами хайде тогава, грабвайте лъжиците и запретвайте ръкави 🙂 Време е за сладолед !
Сладолед с маскарпоне / Mascarpone Ice Cream
Продукти:
250 г маскарпоне
400 мл прясно мляко
170 г захар
4 жълтъка
200 мл течна сметана мин. 30%
Приготвяне:
Разделете жълтъците от белтъците. Поставете жълтъците с половината захар в дълбок съд и разбивайте на водня баня 5-6 минути докато се стопи захарта и станат пухкави. Отстранете от огъня и охладете сместа.
Добавете сиренето при жълтъците и отново разбийте.
Разбийте сметаната с останалата захар. Добавете и нея към жълтъчената смес. Разбийте докато се смесят. Накрая налейте бавно на тънка струйка млякото. Разбъркайте отново и поставете във фризер докато замръзне. Поставете сместа по възможност в правоъгълна кутия (нека да не е прекалено дълбока). Тъй като аз няма машина за сладолед на около час, час и половина се налагаше да го вадя и разбивам с миксер. Така ще избегнете образуването не ледени кристалчета. Повтаряйте тази процедура през няколко часа или всеки път когато видите, че се образуват по-големи ледени кристали. Около 10 минути преди да сервирате сладоледа го извадете за да отпусне. Поднесете го оформен на топки с добавени натрошени ядки, нарязани плодове или полят с любим топинг.
Този сладолед е много вкусен 🙂 Аз използвах домашни яйца и от тях стана бледо жълт на цвят.
Рецептата харесах в този сайт и я приготвих с малки изменения 🙂
Може би ще харесате още иСладоледа с кондензирано мляко и кайсии или Сладоледеното кисело мялко със смокини или пък Замразеното плодово мляко
Вие избирате 🙂 Сигурна съм обаче, че каквото и да приготвите ще е много вкусно и различно от купените сладоледи 🙂
Прекрасен е този сладолед! Само си представям колко маслен ще е и какъв плътен вкус ще има…
Разкошен и любим:) За мен обаче само шоколадов:)
Страхотен изглежда 🙂