Много ми е криво 😦 Обидена съм от постъпките на „приятели“. Но пък съм и благодарна, че ги ВижДам, такива каквито са в действителност. Макар да не искам да вярвам, че е възможно. Оказа се че около мен има много злобни и завистливи хора. Отказвам обаче да контактувам повече с такива хора. Полза няма ! Кога добротата стана равна на глупостта ? Нужно ли е да се гаврят с добротата ти ? Няма да пиша повече, защото ще прочете крайно негативен и неприятен пост. Утешавам се с любими неща и хора. И с нова (вече любима 🙂 ) салата.
Харесах си я тук 🙂
Капрезе с карамелизирани праскови
Продукти за 2 порции:
4 праскови
250 г моцарела
1 с л захар
40-50 г масло
свежи листа босилек
сол, черен пипер и балсамов оцет
Приготвяне:
Изберете узрели и твърди праскови.Измийте и ги подсушете. Разполовете ги с остър нож и отстранете костилките. Нарежете на филии.
Разтопете маслото в подходящ по-голям тиган. Сложете прасковите и ги поръсете със захарта. Оставете за няколко минути да се карамелизират и добият лек златист цвят. Направете го на умерен котлон, не е необходимо да ги готвите дълго време за да не омекнат много. Хубаво е да останат по-твърдички.
Аранжирайте салатата като редувате моцарела с праскови. Не е необходимо да чакате да изстинат. От топлината моцарелата ще започне да се топи. Подправете със сол и черен пипиер на вкус. Полейте с маслото, в което сте задушили прасковите. Накрая поръсете с босилек и й се насладете 🙂
Радвах й се на тази хрумка още във форума на бг-мама. Не се ядосвай, винаги ще има такива „доброжелатели“. Пък и такава слънчева порция си си поднесла, чудна е! 🙂
Вики, чудесна салата!
И не обръщай внимание на тези неща!
Животът ги поднася винаги 😦
Хубав уикенд!
Вики,изключително интригуващо и ново за мен като идея капрезе!Много колоритно!Непременно ще опитам,щом става дума за моцарела-топ-любима ми е.
Пожелавам ти хубаво неделно настроение!
Колорит, вкус и аромат – класика, представена впечатляващо, Вики!
Комплименти за теб и хубаво лято!
/предполагам, че и проблемът вече е игнориран/
Ау! Страшно оригинална салатка! В моята чиния ще е без добавената захар и оцет, де. Ама идеята е страхотна! 🙂
Пък за кривите хора… нямат място в живота ти. Само смучат положителната енергия, което не трябва да допускаш.
Усмивка от мен 🙂
Не се ядосвай:) Няма смисъл! Предложението е много свежо и ароматно!
О, мила, хич не обръщай внимание на такива неща, въпреки, че идеята ти за утешаване много ми допадна:))) страхотен вариант на тази салата и определено силно събуди любопитството ми! Прегръдки от мен и прекрасни почивни дни!
И аз изпаднах в подобна ситуация през изминалата събота. Просто ума ми не го проумява как може да има толкова различни от мен хора – завистливи и злобни. Не бях се срещала с подобен род личности, които за първи път те виждат, подаваш им ръка да се запознаеш и се нахвърлят с думите „спечелихте си враг за цял живот“. Бях потресена! Но лошото отминава, остава обаче горчивината под езика за жалост.
Дано всичко е зад гърба ти и да се радваш повече на слънчевите лъчи навън 😉
БЛАГОДАРЯ, ЧЕ ВИ ИМА МИЛИ МОМИЧЕТА 🙂
КАТО ПРОЧЕТОХ КОМЕНТАРИТЕ И МИ СТАВА ПО-ЛЕКО 🙂
БЪДЕТЕ ВИНАГИ ПОЗИТИВНИ !