Тарта с Бри, Круша и Карамел

BRIE & PEAR TART 6

Всичко, което обичам събрано в една тарта. Плодове, сирене и невероятно вкусен карамелен сос. Горещо препоръчвам да опитате🙂 Освен това е изключително лесна и бърза за приготвяне🙂

Тарта с Бри, Круша и Карамелен сос 

Продукти за тартата:

275 г прясно бутер тесто

(можете да намерите в Lidl)

100 г сирене Бри

1 голяма круша

1 нектарина

шепа натрошени орехови ядки

BRIE & PEAR TART 4

Продукти за карамеленият сос:

100 г захар

100 мл течна сметана

60 г масло

щипка сол

Първо пригответе карамеленият сос. В подходящ съд карамелизирайте захарта. Добавете солта и маслото нарязано на парченца и бъркайте докато се разтопи. Внимателно налейте сметаната. Отново разбъркайте докато се смесят всички продукти докато се получи гъст сос (от 3-5 минути) Отстранете от огъня и оставете да се охлади преди да го използвате. Можете да го съхранявате затворен в буркан в хладилник за да го ползвате за различни рецепти. Невероятно вкусен сос, вече съм намислила още куп рецепти с него🙂

Фурната загрейте на 180-200 С

BRIE & PEAR TART 7

Почистете и измийте плодовете от семената и костилките. Нарежете ги на парчета. Сиренето нарежете също на парчета с еднаква големина.

Застелете дъното на подходяща тава с хартия за печене. Поставете листа бутер тесто. Отгоре наредете парченцата круша, нектарини и сирене (както на вас ви харесва🙂 ) Аз наредих по този начин.

brie & pear tart collage

Оставих по няколко сантиметра от всички страни за да мога да загъна и оформя тартата добре.

BRIE & PEAR TART 5

Поръсете натрошените на едро орехи върху плодовете и сиренето.

Печете за окло 30-35 минути докато се опече тестото.

Оставете да се охлади преди да сервирате. Нарежете на парчета и поднесете с карамелен сос🙂

BRIE & PEAR TART 2

7 thoughts on “Тарта с Бри, Круша и Карамел

  1. Толкова красива и апетитна е станала! Страхотна!

  2. Това със сигурност би ми харесало – с любимите ми круши…

  3. Вики,със сигурност тартата е забележителна на вкус и съчетанието е божествено.Правила съм абсолютно същите,но са някъде много назад в черновите ми.Хубав ден!

  4. Комбинацията на сирене и плодове ми е любима, но ти си я украсила още повече с хрупкава компания:) Чудесна тарта, поздрави!

  5. БЛАГОДАРЯ, МОМИЧЕТА🙂

    РОСИ, НЕ СЕ СЪМНЯВАМ ЧЕ И ТИ ПРАВИШ ТОЛКОВА ВКУСНИ НЕЩА🙂
    ТАНЯ, ДОБРЕ ДОШЛА🙂
    ТРАЯНЧЕ, ГЕРИ, CANDY, БЛАГОДАРЯ ЗА ПОЛОЖИТЕЛНАТА ОЦЕНКА😉
    ВЕСИ, ЩЕ ВЗЕМА ДА НАПРАВЯ ЕДНА ЗА КАФЕТО, ТАКА ЩЕ ИМАМЕ ОЩЕ ЕДИН ПОВОД ДА СЕ ВИДИМ🙂

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s