Меки тиквени сладки / Pumpkin cookies

на

В мрачните и студени зимни дни златистожълтите тикви ме карат да си спомням с малко тъга за топлото лятно слънце и хубавото време. Без съмнение те са полезен и ценен източник на витамини през есента и зимата. В моето семейство тиква обичам само аз, и поради тази причина не приготвям често. Преди няколко дни ми донесоха една малка тиква и реших да направя сладки по рецепта записана преди много време. Реших да не казвам, че ще използвам за направата им тиква, защото никой нямаше да иска да ги опита. Когато свършиха и последните сладки, разкрих своята малка тайна 🙂  Останаха много изненадани ……. и то приятно 🙂 

 

Продукти:

  • 2 ч ч брашно
  • 2 яйца
  • 1 ч ч кафява захар или обикновена
  • 1/2 ч ч олио
  • 1 ч ч тиквено пюре
  • 1 ч ч шоколадов чипс или млечен шоколад нарязан на парченца
  • 1 1/2 чл бакпулвер
  • 1 ч л сода
  • 1 ч л канела
  • 1/4 ч л индийско орехче
  • 2 ванилии
  • щипка сол

 

Приготвяне:

Фурната се загрява на 190 С.

Брашното се смесва с подправките, бакпулвера, содата и солта. Оставя се настарна.

Яйцата се разбиват със захарта до побеляване.Добавя се олиото, тикват и ванилията и хубаво се разбърква. Прибавя се брашното и отново се разбърква.

Накрая се прибавя и шоколада. С лъжица се гребва малко от сместа и се оформят малки кръгли купчинки на разстояние една от друга. Заглаждат се и се оформят отстрани.

Пекат се около 12-15 минути. Оставят се да се охладят върху хартията около 5 минути, след което се прехвърлят върху метална решетка да изстинат напълно. По желание се поръсват с пудра захар.

Могат да се съхранят в затворен съд до 2-3 дни.

2 коментара Добавяне

  1. Dani каза:

    Златни и в същото време ухаещи на Коледа сладки.Поздравления,Вики:-)

  2. Vicky каза:

    Блгодаря Дани 🙂

Вашият коментар