Шоколадови Бисквитки / Chocolate Biscuits

на

Обичам вкуса на тези бисквити. На вид много красиви, те се приготвят много лесно. Бързо стават любими на малки и големи. 
  
 Продукти: 
 

  • 200 г черен шоколад
  • 200 г брашно
  • 100 г захар
  • 50 г масло
  • 2 яйца
  • 1 пакетче ванилия
  • 1/2 ч л сода бикарбонат
  • пудра захар за овалване
  • щипка сол

  

  

step-by-step-chocolate-biscuits 

  

Приготвяне:  

Шоколада се разтопява на водна баня заедно с маслото. Отделно яйцата се разбиват със захарта и ванилията. Към яйцата се добавя разтопения шоколад и се разбърква. Накрая се добавя брашното смесено със содата и солта. Бърка се с лъжица докато се поеме, но не прекалено дълго. Съда се покрива с фолио. Оставя се за около 2-3 часа в хладилник да стегне.
От сместа с малка лъжичка се оформят топчета, които се овалват хубаво в пресята пудра захар. Редят се в тава покрита с хартия, на разстояние едно от друго. Пекат се в предварително загрята фурна на 180 С около 10-12 минути. Оставят се да изстиват върху метална решетка. Съхраняват се в метална кутия. 

От тази смес излизат около 40-45 бисквитки, но броя може да бъде различен според големината на топчетата. 
 chocolate-biscuits 

Специално благодаря на Надя за чудесната рецепта. 
 

  

 

4 коментара Добавяне

  1. Iskra каза:

    Не разбрах кога се прибавя содата…?

  2. vicktory каза:

    Здравей Искра,
    содата се слага с брашното 🙂

  3. Ivailo каза:

    iskam da popitam normalno li e smesta da lepne tolkova mnogo, formata ne se polu4i kato se ima predvid 4e gi oformqh s namasleni lyjici

  4. Vicky каза:

    Привет Ivailo,

    Лепне наистина, това е от шоколада. Заради това сместа се поставя в хладилник да стегне преди да се използва.
    Идеално кръгло топче не би могъл да оформиш с лъжици, а само с ръце 🙂

Вашият коментар