Обичам вкуса на тези бисквити. На вид много красиви, те се приготвят много лесно. Бързо стават любими на малки и големи.
Продукти:
- 200 г черен шоколад
- 200 г брашно
- 100 г захар
- 50 г масло
- 2 яйца
- 1 пакетче ванилия
- 1/2 ч л сода бикарбонат
- пудра захар за овалване
- щипка сол
Приготвяне:
Шоколада се разтопява на водна баня заедно с маслото. Отделно яйцата се разбиват със захарта и ванилията. Към яйцата се добавя разтопения шоколад и се разбърква. Накрая се добавя брашното смесено със содата и солта. Бърка се с лъжица докато се поеме, но не прекалено дълго. Съда се покрива с фолио. Оставя се за около 2-3 часа в хладилник да стегне.
От сместа с малка лъжичка се оформят топчета, които се овалват хубаво в пресята пудра захар. Редят се в тава покрита с хартия, на разстояние едно от друго. Пекат се в предварително загрята фурна на 180 С около 10-12 минути. Оставят се да изстиват върху метална решетка. Съхраняват се в метална кутия.
От тази смес излизат около 40-45 бисквитки, но броя може да бъде различен според големината на топчетата.
Специално благодаря на Надя за чудесната рецепта.
Не разбрах кога се прибавя содата…?
Здравей Искра,
содата се слага с брашното 🙂
iskam da popitam normalno li e smesta da lepne tolkova mnogo, formata ne se polu4i kato se ima predvid 4e gi oformqh s namasleni lyjici
Привет Ivailo,
Лепне наистина, това е от шоколада. Заради това сместа се поставя в хладилник да стегне преди да се използва.
Идеално кръгло топче не би могъл да оформиш с лъжици, а само с ръце 🙂