How to Train Your Dragon Birthday Party

на

IMG_0476 how to train your dragon birthday cake

Септември за мен е специален месец. Е, или поне една конкретна дата от този месец 🙂 На тази специална дата животът ми се промени и придоби смисъл. Роди се моето дете 🙂 Появи се, тъй чакан и желан 🙂 Майчиното ми сърце ще тупти за него до края на живота ми. Опитвам се и се старая да му организирам хубави рождени дни, може би защото аз самата не съм имала такива. Не ме разбирайте грешно, рождените ми дни са били много хубави, но доколкото си спомням бяха предимно с възрастни и по-рядко с деца. Затова не искам да допускам тази грешка с моето дете. Всяко дете се вълнува на рождения си ден и го чака с нетърпение. А най-важното за малките деца са игрите и тортата, разбира се 🙂 Тази година моето момче беше много впечатлено от втората част на филмчето How to train your dragon  Затова си пожела тематично парти с дракони. Само това чаках 🙂 След като вече имаше тема, оставаше само да се заема с реализирането на желанието му. Открих няколко много хубави идеи от интернет, както и интересни украси за принтиране. После две седмици изрязвах, сглобявах и лепих 🙂 Направих всичко от украсата до тортата 🙂 Да, за пръв път реших аз да му направя тортата, вместо да поръчвам готова такава. Вълнението ми бе голяма, защото се страхувах да не се издъня с украсата (за вкуса нямах притеснения). Тъй като до сега не съм работила и нямам опит с фондан, той автоматично отпадна като вариант за украса. Купих малки пластмасови фигурки, който ми се сториха много подходящи. Реших да не наблягам на храната, а на игрите. От опит знам че те са важни за децата. Избрах няколко интересни игри. Мъжът ми се включи като ми помогна и направи няколко дървени лъка и стрели. И най-важното успя да ми осигури цели 2 бали сено, в които децата да стрелят по мишена. Исках да поднеса храната по атрактивен начин за да е интересна на децата. Купих съвсем малка разфасовка фондан и направих викингски шлемове, с които украсих малки кексчета. Мисля, че се справих отлично (колкото и самохвално да звучи) Ето ги и тях 🙂

IMG_0474 how to train your dragon birthday party

И още една снимка в близък план 🙂

IMG_0465 how to train your dragon birthday party

Направих още сандвичи и хот дог викингски ‘“кораби“. Имаше още дежурните солети и солени неща за гризане 🙂 Както и едни донати, които купих в последния момент.

IMG_0462 how to train your dragon birthday party

За да има хубава форма реших че тортата ще бъде вита. Избрах изпитана рецепта за блата от блога на Дими 🙂 Тя е голям майстор на витите торти !

Вита Торта с Праскови

Продукти за балта:

(торта с размер 20-22 см)

8 жълтъка

5 белтъка

100 г захар

80 г брашно

20 г пшенично нишесте

1 пакетче ванилена захар

Приготвяне:

Фурната загрейте на 220 С. Постелете дъното на правоъгълна тава (с размери 40х30 см) с хартия за печене.

Жълтъците разбийте с 1 с л захар. Белтъците разбийте на сняг с останалата захар.  Прибавете жълтъците към белтъците и разбъркайте внимателно с въртеливи движение като обръщате сместа отдолу нагоре. Прибавете пресятото брашно и нишестето. Разбъркайте докато получите гладка смес.

Изсипете сместа в тавата и внимателно загладете с шпатула, така че да получите равномерен пласт

Печете около 10-12минути.

Готовия блат обърнете върху навлажнена кърпа и отлепете хартията от него. Завийте го на руло и го оставете да изстине. Развийте го и го нарежете на 4 ленти х 10 см широки (колкото е дължината на едната страна на блата). Оставете го в тавата така по-лесно ще ги намажете с крем.

 Украсих също шишетата и чашите 🙂

IMG_0443 how to train your dragon birthday party

Продукти за крема:

200 г заквасена сметана

400 г крем сирене (тип Филаделфия)

200 мл течна сладкарска сметана

2 праскови

3-4 с л захар

Разбийте течната сметана със захарта. Отделно разбъркайте с шпатула крем сиренето и заквасената сметана. Не бъркайте прекалено енергично за да не се втечни заквасената сметана. Прибавете към битата сметана и разбъркайте хубаво. Намажете с крема блата нарязан на ленти. Прасковите почистете и нарежете на малки парчета. Разпределете навсякъде върху крема. Внимателно вземете една лента и завийте на руло. поставете в центъра на тортена форма (най-добре ринг). Вземете второ парче и увийте около първото и така докато използвате всички ленти. Стегнете с ринга и увийте с фолио за свежест. Поставете тортата в хладилник да стегне за няколко часа преди да я украсите.

Отново хот дог викингските „кораби“ 🙂

IMG_0427 how to train birthday party

Продукти за украса и намазване:

300 г натурален шоколад

400 мл течна сметана

около 200 г цветни захарни топчета

В дълбока тенджера налейте сметаната и добавете към нея начупеният на парченца шоколад. Разтопете го на бавен огън. Охладете го, а след това поставете в хладилник за през ноща. Извадете крема и добавете към него 200 мл разбита течна сметана. Разбъркайте и намажете тортата навсякъде. Украсете със захарните топчета 🙂 Съхранявайте в хладилник до момента на сервиране

IMG_0417 how to train your dragon birthday party

Сандвичи украсени с щитове 

IMG_0413 how to train your dragon birthday party

Молех се да не вали за да могат да тичат и играят на двора. Времето беше прекрасно, слънчево и много топло 🙂

И снимка на цялата маса 🙂

IMG_0452 how to train your dragon birthday party

И тортата още веднъж, макар че не съм напълно доволна от резултата. Определено имаше доста забележки

IMG_0550 how to train your dragon birthday party

6 коментара Добавяне

  1. Candy каза:

    Живо и здраво да ви е детето и честит празник!!! Безгрижно детство му желая и все такива интересни рожденни дни! Всичко си подготвила толкова добре, толкова е забавно, красиво и интересно! Тортата няма забележки изобщо, да знаеш, гледам я съвсем отблизко, само дето не мога да я опитам:))) Страхотно парти, поздравления!

  2. Viktoria каза:

    Кате, благодаря ти за хубавите пожелания и положителната оценка 🙂

  3. Вики, да ви е жив и здрав малкият и вече пораснал мъж! Да бъде радост за мама и татко и да расте винаги на крилете на обичта и мечтателността! Страхотен рожден ден му е организирала мама, опредлено трбва да се гордеееш със себе си. Всичко е така изпипано! А за шлемовете – пак кажи, че не можеш да работиш с фондан. 😉
    Тортата… Ти казваш, че имаш много забележки. Аз имам само една! Че не си снимала парченце. 😉 Шегувам се, чудесна е!
    Поздрави, Вики!

  4. Pavlety каза:

    Вики, да е живо и здраво момчето ти и много да ви радва! Сигурна съм, че e бил много доволен! Всичко е много идейно!

  5. vesela каза:

    Вики, страшна си! Говорили сме и знаеш, че приветствам отношението ти към Никола и рождения му ден! Разбира се всяка майка(е, има майки и „майки“) си обича детето и възпитава както намери за правилно, но с теб сме на една вълна като виждания в това отношение. Много ти се радвам, и аз продължавам да се опитвам да изненадвам и радвам своето „гардже“, макар да е вече голямо. И идеята и изпълнението ти а както винаги изпипани! Пожелания от мен за малкия(той на колко ли стана вече?) за здраве и късмет, както и на вас!

  6. Diana каза:

    Честит празник и от мен, Вики,
    с най-сърдечни пожелания за здраве, щастливо и безгрижно детство
    и безкрайна майчина радост и любов.
    Впечатляващо организирано и подготвено парти – страхотно!
    Голяма прегръдка и много комплименти за теб!

Вашият коментар