Кифли с крем / Sweet custard buns
Продукти за тестото:
500 г брашно
250 мл прясно мляко
90 г масло
6-7 с л захар
2 яйца
2 ч л мая
Приготвяне:
Замесете меко и еластично тесто от изброените продукти. Можете да го омесите и в машина за хляб – изберете програма за омесване на тесто. Оставете на топло за 1 час да втаса.
През това време пригответе крема 🙂
Продукти за крема:
1 пудинг Ванилия на Д-р Йоткер (с варене)
300 мл прясно мляко
3-4 с л захар
Пригответе крема като смесите пудинга с 3-4 с л прясно мляко и захарта. Останалото поставете в тенджера и го кипнете. Сипете пудинга при млякото и варете 2-3 минути като бъркате непрекъснато. Сипете в купа и го покрийте с фолио за свежест за да не се образува дебела кора. Оставете да се охлади преди да го използвайте.
От втасалото тесто разточете правоъгълна кора (аз разточих с размерите на силиконовата ми подложка за печене). Нарежете на по малки (еднакви) правоъгълника. При мен точно 18 бр 🙂
С остър нож направете два разреза на две от страните, но не докрай. Леко разтеглете и поставете по 1 чаена лъжичка от крема в средата. Загънете първо едната после другата страна, така че да получите кифличка с дупка по средата.
Наредете в тава покрита с хартия за печене и оставете да втасат 20 минути.
Печете в предварително загрята фурна на 180 С около 20 минути или до готовност. Оставете да изстинат и ги поръсете с пудра захар.
Рецептата открих и записах от руски кулинарен сайт. Не го запзаих и сега не мога да открия 🙂 Увеличих само количеството на захарта в тестото. Не ми беше достатъчно сладко на вкус, когато ги правих за пръв път.
„Големи“ изживявания, но поне всчко е приключило. Сега имаш едни страхотни бижута, които не знам дали бих успяла да оформя толкова добре… Но изглеждат страшно вкусни! 🙂
Поздрави и по-хубави предстоящи дни ти пожелавам! 🙂
Ау, Вики, интересен петък, няма спор… а двете седмици до заплата в средата на януари са си неприятни, но това е положението 😉
кифлите са страхотни!
Вики,кифличките са невероятни!Бих унищожила много такива,просто ми взеха ума!
А иначе за паяка да споделя единствения ни случай-отиваме на разходка в курортен комплекс и нагло паркираме точно под табелата с паяка с надеждата,че това нас няма да ни сполети 🙂 .
И си се разхождаме,забавляваме,докато в един момент виждаме същата като нашата кола,возеща се на паяк из комплекса.На печелившите-честито 🙂 .
Хубав и релаксиращ уикенд пожелавам!
Вики, неприятни преживявания, но трябва да ги приемаме по-философски 🙂
Живеем в такава държава и трябва да си съхраняваме нервната система!
Но тези кифлички няма начин да не ти се отразят чудесно!
Смятам и аз да си повдигна настроението с тях 😀
Прегръдки и хубава неделя!
Да се присъединя и аз към срещата на преживелите челен сблъсък с паяк. Моята кола пък беше подхваната от паяка на място, което точно една седмица стана разрешено за паркиране срещу заплащане. 😉 Но да не спамя, оформянето на кифличките е чудно-най-после ще ми разреши дилемата как да сложа повече пълнеж, без той да изтече. Хубав ден. Милена
Чудесни са!!! Веднага бяха изпробвани и подобаващо одобрени :). Благодаря за чудесната идея. Аз замених голяма част от млякото с кокосово и се получиха много ароматни кремки.
Поздрави и пожелания за усмихнат ден!
Вики, за жалост има и такива дни…но като минат е хубаво, че можеш да ги разкажеш с чувство за хумор, това са бели кахъри. Въпреки всичко – дано не ти се случват повече.А кифличките са чудни!
Вики, искрено се надявам, че неприятните емоции са вече блед спомен,
но чудесните рецепти, които си споделила са нещо прекрасно, което остава във времето. Много ми харесаха кифличките, чийзкейка и звездите, също.
Сърдечни поздрави, хубави, усмихнати и спорни петъчни и не само, дни.