Кифли с крем / Sweet custard buns

на

Sweet Custard Buns

Кифли с крем / Sweet custard buns

Продукти за тестото:

500 г брашно

250 мл прясно мляко

90 г масло

6-7 с л захар

2 яйца

2 ч л мая

Приготвяне:

Замесете меко и еластично тесто от изброените продукти. Можете да го омесите и в машина за хляб – изберете програма за омесване на тесто. Оставете на топло за 1 час да втаса.

През това време пригответе крема 🙂

Продукти за крема:

1 пудинг Ванилия на Д-р Йоткер (с варене)

300 мл прясно мляко

3-4 с л захар

Пригответе крема като смесите пудинга с 3-4 с л прясно мляко и захарта. Останалото поставете в тенджера и го кипнете. Сипете пудинга при млякото и варете 2-3 минути като бъркате непрекъснато. Сипете в купа и го покрийте с фолио за свежест за да не се образува дебела кора. Оставете да се охлади преди да го използвайте.

От втасалото тесто разточете правоъгълна кора (аз разточих с размерите на силиконовата ми подложка за печене). Нарежете на по малки (еднакви) правоъгълника. При мен точно 18 бр 🙂

С остър нож направете два разреза на две от страните, но не докрай. Леко разтеглете и поставете по 1 чаена лъжичка от крема в средата. Загънете първо едната после другата страна, така че да получите кифличка с дупка по средата.

Sweet Custard Buns

Наредете в тава покрита с хартия за печене и оставете да втасат 20 минути.

Печете в предварително загрята фурна на 180 С около 20 минути или до готовност. Оставете да изстинат и ги поръсете с пудра захар.

Sweet Custard Buns2

Рецептата открих и записах от руски кулинарен сайт. Не го запзаих и сега не мога да открия 🙂 Увеличих само количеството на захарта в тестото. Не ми беше достатъчно сладко на вкус, когато ги правих за пръв път.

Sweet Custard Buns1

8 коментара Добавяне

  1. „Големи“ изживявания, но поне всчко е приключило. Сега имаш едни страхотни бижута, които не знам дали бих успяла да оформя толкова добре… Но изглеждат страшно вкусни! 🙂
    Поздрави и по-хубави предстоящи дни ти пожелавам! 🙂

  2. Eoc каза:

    Ау, Вики, интересен петък, няма спор… а двете седмици до заплата в средата на януари са си неприятни, но това е положението 😉
    кифлите са страхотни!

  3. Роси каза:

    Вики,кифличките са невероятни!Бих унищожила много такива,просто ми взеха ума!
    А иначе за паяка да споделя единствения ни случай-отиваме на разходка в курортен комплекс и нагло паркираме точно под табелата с паяка с надеждата,че това нас няма да ни сполети 🙂 .
    И си се разхождаме,забавляваме,докато в един момент виждаме същата като нашата кола,возеща се на паяк из комплекса.На печелившите-честито 🙂 .
    Хубав и релаксиращ уикенд пожелавам!

  4. Dani каза:

    Вики, неприятни преживявания, но трябва да ги приемаме по-философски 🙂
    Живеем в такава държава и трябва да си съхраняваме нервната система!
    Но тези кифлички няма начин да не ти се отразят чудесно!
    Смятам и аз да си повдигна настроението с тях 😀
    Прегръдки и хубава неделя!

  5. Милена каза:

    Да се присъединя и аз към срещата на преживелите челен сблъсък с паяк. Моята кола пък беше подхваната от паяка на място, което точно една седмица стана разрешено за паркиране срещу заплащане. 😉 Но да не спамя, оформянето на кифличките е чудно-най-после ще ми разреши дилемата как да сложа повече пълнеж, без той да изтече. Хубав ден. Милена

  6. Diana каза:

    Чудесни са!!! Веднага бяха изпробвани и подобаващо одобрени :). Благодаря за чудесната идея. Аз замених голяма част от млякото с кокосово и се получиха много ароматни кремки.
    Поздрави и пожелания за усмихнат ден!

  7. vesela каза:

    Вики, за жалост има и такива дни…но като минат е хубаво, че можеш да ги разкажеш с чувство за хумор, това са бели кахъри. Въпреки всичко – дано не ти се случват повече.А кифличките са чудни!

  8. Диана каза:

    Вики, искрено се надявам, че неприятните емоции са вече блед спомен,
    но чудесните рецепти, които си споделила са нещо прекрасно, което остава във времето. Много ми харесаха кифличките, чийзкейка и звездите, също.
    Сърдечни поздрави, хубави, усмихнати и спорни петъчни и не само, дни.

Вашият коментар