Продукти:
- 1 1/2 ч ч брашно
- 1 ч л бакпулвер
- 1/2 ч л сода за хляб
- щипка сол
- 1 ч л канела
- 3 малки яйца
- 1/4 ч ч олио
- 1/2 ч ч сварена и пюрирана тиква
- 1 ч ч кафява захар
За глазурата:
- 1 малка кофичка заквасена сметана
- пудра захар на вкус
Приготвяне:
Брашното се смесва с канелата, содата, солта и бакпулвера.
Тиквеното пюре, захарта и олиото се смесват и разбиват. Добавят се разбитите яйца. Брашното се прибавя на части, като хубаво се разбива до напълното смесване на продуктите.
Изсипва се в намаслена и набрашнена тавичка. пече се в предварително загрята фурна на 180 С, около35-40 минути. Преди да се извади от фурната се пробва дали е опечен добре.
Оставя се да изстине и се нарязва на квадрати. Намазва се със заквасена сметана, разбита с пудра захар на вкус.
Много“елегантна“ снимка.Поздравления и хубав уикенд:)