Сладкиш с тиква

на

 

Продукти:

  • 1 1/2 ч ч брашно
  • 1 ч л бакпулвер
  • 1/2 ч л сода за хляб
  • щипка сол
  • 1 ч л канела
  • 3 малки яйца
  • 1/4 ч ч олио
  • 1/2 ч ч сварена и пюрирана тиква 
  • 1 ч ч кафява захар

За глазурата:

  • 1 малка кофичка заквасена сметана
  • пудра захар на вкус

 

Приготвяне:

Брашното се смесва с канелата, содата, солта и бакпулвера.

Тиквеното пюре, захарта и олиото се смесват и разбиват. Добавят се разбитите яйца. Брашното се прибавя на части, като хубаво се разбива до напълното смесване на продуктите.

Изсипва се в намаслена и набрашнена тавичка. пече се в предварително загрята фурна на 180 С,  около35-40 минути. Преди да се извади от фурната се пробва дали е опечен добре.

Оставя се да изстине и се нарязва на квадрати. Намазва се със заквасена сметана, разбита с пудра захар на вкус.

Един коментар Добавяне

  1. Dani каза:

    Много“елегантна“ снимка.Поздравления и хубав уикенд:)

Вашият коментар