Това са любимите ми сладки, които разбира се направих за Коледа.
Сладки Линцер
Продукти:
- 500 г брашно
- 250 г масло
- 200 г пудра захар
- 2 яйца
- мармалад за слепване
- пудра захар за поръсване
Приготвяне:
Брашното и захарта се пресяват. Прави се кладенче и в него се чупят яйцата. Маслото се реже на филийки и слага около яйцата. Омесваме гладко тесто, което покрива с фолио за свежст. Оставя да отлежи за една нощ хладилник.
Тестото се разточва на тънка кора (около 0,5см). Изрязавт се различни формички. Аз изрязах цветя, сърчица и звездички. Част от формичките се изрязват плътни за основа, а другата с изрязано кръгче или сърчице по средата. Пекат се на 160-170° до порозовявяне.
Една седмица преди Коледа се слепват с мармалад и се поръсват с пудра захар.
По рецепта на Наталина/Гответе с мен