Коледно настроение със сладки изкушения – Част първа

на

Това са любимите ми сладки,  които разбира се направих за Коледа.    

Сладки Линцер

Продукти:

  • 500 г брашно
  • 250 г масло
  • 200 г пудра захар
  • 2 яйца
  • мармалад  за слепване 
  • пудра захар за поръсване

 

Приготвяне:

Брашното и захарта се пресяват. Прави се кладенче и в него се чупят яйцата. Маслото се реже на филийки и слага около яйцата. Омесваме гладко тесто, което покрива с фолио за свежст. Оставя да отлежи за една нощ хладилник.

Тестото се разточва на тънка кора (около 0,5см). Изрязавт се различни формички. Аз изрязах цветя, сърчица и звездички.  Част от формичките се изрязват плътни за основа, а другата с изрязано кръгче или сърчице по средата. Пекат се на 160-170° до порозовявяне.
Една седмица преди Коледа се слепват с мармалад и се поръсват с пудра захар.

21

По рецепта на Наталина/Гответе с мен

Вашият коментар