Моля прочетете внимателно това не е грешка или шега, а нещо много интересно 🙂 Беше ми много трудно, но и много забавно докато пиша по този начин
Мжоете ли да пярвотвае, че рбаирзате нисаноатпо. Твоа се длжъи на фаноеленамнта мощ на чеошвикя моъзк.Сепрод изедловсатеклси еикп в Кдемрбиж, нмяа зачнеине как са пордендеи бкуивте в даутма, ванжо е смао пртъава и поднслеата да са на метатса си. Мжетое да разърбкате мтесата на оталасните бкуви и все пак ще мжеоте да чтетее нитасанопо с лкоета . Човшекчит мъозк не чтее вксяа бкува поелонтдо, а дуамта ктао цляо. Тнайата е в ничана, по кйото наяишт мъзок отабобрва ирноцмафяита. Инетерсно нлаи ?
Ишукзих се да пбукилвуам рцепетата ниаспана по тзои нчаин
Кортаефно прюе със снапак и серине
Подркути:
- 8 – 10 бр седрно гмлеои кратфоа
- 1 гяомла гвала комрид лук
- съкот на 1 ломин
- 600 – 700 гр снапак
- 60 – 70 мл зихетн (за преюто и скапана)
- 3-4 сдликики чъсен
- сол и чреен пеипр на вукс
- щкипа исдийнко оерхче
- 150 – 200 гр мкео сиерне
Поигяртвне:
Кафторите се овелбат и няравзат на ердо. Саврвяат се в полсодена вдоа здеано с лкуа няразан на чтвътекрини. Саревинте кратфои се оцетдажт и към тях се дябавот 3-4 сикдлики чсеън. Дкаото се още тполи се прюриат. Двбаоя се зхеинта, лнмоиовяит сок и се попрвдая с чреен пепир и сол на вукс.
Скапана се пчистова и ивмиза. Зшадуава се в 1-2 с л зихетн до оекмвнае. Порпдавя се с чеерн ппеир, сол и щпика исдинйко очхере.
Птрюео се пвсотая в кпуа. Огртое се сгала здшаенуият санапк. Свеирайрте с наоштенро мкео среине.
А сега изписана по нормален начин 🙂
Картофено пюре със спанак и сирене
Продукти:
- 8 – 10 бр средно големи картофа
- 1 голяма глава кромид лук
- сокът на 1 лимон
- 600 – 700 гр спанак
- 60 – 70 мл зехтин (за пюрето и спанака)
- 3-4 склидики чесън
- сол и черен пипер на вкус
- щипка индийско орехче
- 150 – 200 гр меко сирене
Приготвяне:
Картофите се обелват и нарязват на едро. Сваряват се в подсолена вода заедно с лука нарязан на четвъртинки. Сварените картофи се отцеждат и към тях се добавят 3-4 скилидки чесън. Докато се още топли се пюрират. Добавя се зехтина, лимоновият сок и се подправя с черен пипер и сол на вкус.
Спанака се почиства и измива. Задушава се в 1-2 с л зехтин до омекване. Подправя се с черен пипер, сол и щипка индийско орехче.
Пюрето се поставя в купа. Отгоре се слага задушеният спанак. Сервирайте с натрошено меко сирене.
Обичам картофеното пюре приготвено и подправено по този начин. Има много различен и интересен вкус.
Пирятен атепит 🙂
Христос Воскресе!
Обичам спанак във всякакъв вариант
и тази идея ми харесва!
Хубав ден, Вики!
Христос Възкресе! И рецептата и презентацията много ми харесаха. Непременно ще пробвам! 🙂
Воистина Воскресе !
Дани както вече съм написала приготвено по този начин пюрето има много по-различен вкус. 🙂
Добре дошла Гуинет 🙂
Ще чакам отзиви
Монго итернсно!
Нлаи 🙂