Нещо интересно / Нщео итернснео

на

Моля прочетете внимателно това не е грешка или шега, а нещо много интересно 🙂  Беше ми много трудно, но и много забавно докато пиша по този начин  

Мжоете ли да пярвотвае, че рбаирзате нисаноатпо. Твоа се длжъи на фаноеленамнта мощ на чеошвикя моъзк.Сепрод изедловсатеклси еикп в Кдемрбиж, нмяа зачнеине как са пордендеи бкуивте в даутма, ванжо е смао пртъава и поднслеата да са на метатса си. Мжетое да разърбкате мтесата на оталасните бкуви и все пак ще мжеоте да чтетее нитасанопо с лкоета . Човшекчит мъозк не чтее вксяа бкува поелонтдо, а дуамта ктао цляо. Тнайата е в ничана, по кйото наяишт мъзок отабобрва ирноцмафяита. Инетерсно нлаи ?

Ишукзих се да пбукилвуам рцепетата ниаспана по тзои нчаин

Кортаефно прюе със снапак и серине

Подркути:

  • 8 – 10 бр седрно гмлеои кратфоа
  • 1 гяомла гвала комрид лук
  • съкот на 1 ломин
  • 600 – 700 гр снапак
  • 60 – 70 мл зихетн (за преюто и скапана)
  • 3-4 сдликики чъсен
  • сол и чреен пеипр на вукс
  • щкипа исдийнко оерхче
  • 150 – 200 гр мкео сиерне

Поигяртвне:

Кафторите се овелбат и няравзат на ердо. Саврвяат се в полсодена вдоа здеано с лкуа няразан на чтвътекрини. Саревинте кратфои се оцетдажт и към тях се дябавот 3-4 сикдлики чсеън. Дкаото се още тполи се прюриат. Двбаоя се зхеинта, лнмоиовяит сок  и се попрвдая с чреен пепир и сол на вукс.

Скапана се пчистова и ивмиза. Зшадуава се в 1-2 с л зихетн до оекмвнае. Порпдавя се с чеерн ппеир, сол и щпика исдинйко очхере.

Птрюео се пвсотая в кпуа. Огртое се сгала здшаенуият санапк. Свеирайрте с наоштенро мкео среине.

А сега изписана по нормален начин 🙂

Картофено пюре със спанак и сирене

Продукти:

  • 8 – 10 бр средно големи картофа
  • 1 голяма глава кромид лук
  • сокът на 1 лимон
  • 600 – 700 гр спанак
  • 60 – 70 мл зехтин (за пюрето и спанака)
  • 3-4 склидики чесън
  • сол и черен пипер на вкус
  • щипка индийско орехче
  • 150 – 200 гр меко сирене

Приготвяне:

Картофите се обелват и нарязват на едро. Сваряват се в подсолена вода заедно с лука нарязан на четвъртинки. Сварените картофи се отцеждат и към тях се добавят 3-4 скилидки чесън. Докато се още топли се пюрират. Добавя се зехтина, лимоновият сок  и се подправя с черен пипер и сол на вкус.

Спанака се почиства и измива. Задушава се в 1-2 с л зехтин до омекване. Подправя се с черен пипер, сол и щипка индийско орехче.

Пюрето се поставя в купа. Отгоре се слага задушеният спанак. Сервирайте с натрошено меко сирене.

Обичам картофеното пюре приготвено и подправено по този начин. Има много различен и интересен вкус.

Пирятен атепит 🙂

5 коментара Добавяне

  1. Dani каза:

    Христос Воскресе!
    Обичам спанак във всякакъв вариант
    и тази идея ми харесва!
    Хубав ден, Вики!

  2. Гуинет каза:

    Христос Възкресе! И рецептата и презентацията много ми харесаха. Непременно ще пробвам! 🙂

  3. Vicky каза:

    Воистина Воскресе !
    Дани както вече съм написала приготвено по този начин пюрето има много по-различен вкус. 🙂

    Добре дошла Гуинет 🙂
    Ще чакам отзиви

  4. vesela каза:

    Монго итернсно!

  5. Vicky каза:

    Нлаи 🙂

Вашият коментар