Млечна баница с червени боровинки

milk pie with cranberries

Млечна баница с червени боровинки

Продукти:

1 ч ч = 240 мл

  • 8 кори за баница
  • 4 яйца
  • 1/3 ч ч сушени червени боровинки
  • 600 мл прясно мляко
  • 1/2 ч ч захар
  • 6-7 с л разтопено масло
  •  1 ванилия
  • канела и пудра захар за поръсване

Приготвяне:

Фурната загрейте на 180 С.

Вземете кръгла или правоъгълна тавичка и обилно намажете дъното и стените й с масло. Направете същото с всяка кора за баница. Нагънете ги небрежно и ги наредете една до друга в тавата. Поставете във фурната и печете докато придобият залатист цвят, около 15-20 минути.

Млечен пай – стъпка по стъпка

Накиснете сушените плодове в млякото (ако предпочитате използвайте малко ликьор или портокалов сок). Яйцата разбийте със захрата до побеляване. Добавете млякото и ванилията. Разбъркайте добре.

Извадете опечените кори и ги оставете да се изстинат за 4-5 минути. Залейте ги с млечната смес и допечете докато стегне.

Сервирайте баницата поръсена с пудра захар и канела. Този сладкиш не отнема много време за приготвяне. Можете да го сервирате топъл (на мен ми допада повече :)) или студен

4 thoughts on “Млечна баница с червени боровинки

  1. Много елегантно оформление, а добавката на боровинки ще се хареса на всички вкъщи. Благодаря за споделената рецепта! Поздрави!🙂

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s