Крем супа от патладжан със заатар

на

Крем супа от патладжан със заатар

Продукти:

2 големи патладжана

1 голяма глава лук

сок на 1 лимон

2-3 супени лъжици зехтин

4-5 скилидки чесън

около 4-5 чаени чаши вода или бульон за разреждане

заатар

пресен магданоза за сервиране (по желание)

сол

Начин на приготвяне:

Патладжаните се изпичат, обелват и нарязват на едро

В тенджера се загрява зехтина добавя се ситно нарязания лук и чесън на тънки филийки. Запържват се за 2-3 минути и се добавя нарязания патладжан. Разбърква се и се подправя със сол и лимонов сок. Готви се около 5-6 минути и се налива зеленчуков бульон или вода около 4-5 чаени чаши и се вари още 10 минути

Сваля се от котлона и се пасира до гладко. Супата се сервира топла или студена поръсена със заатар и по желание със ситно нарязан пресен магданоз

Един коментар Добавяне

  1. vesela каза:

    Опитах я, Вики, но не е моето…кисела ми беше – от лимона, сумака, чудя се, ако се сложи мляко или сметана, дали няма да омекоти вкуса. Може някой ден да опитам:)

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s