Бистра супа с микс от гъби

на

Бистра супа с микс от гъби

Продукти:

400 грама микс гъби

печурка, шийтаке, кладница, манатарка, челядинка

2-3 моркова

2 глави лук

5-6 скилидки чесън

2-3 супени лъжици масло

1-2 супени лъжици зехтин

1 супена лъжица сос Уорчестър

1 супена лъжица соев сос

4 чаени чаши бульон зеленчуков

сол и черен пипер

няколко стръка свежа мащерка

Начин на приготвяне:

Обикновено ползвам микс от замразени гъби които преди да използвам предварително изваждам от хладилника да отпуснат

Маслото се разтопява и се добавя зехтина след като мазнината се затопли се добавят ситно нарязани лук и чесън на тънки филийки.Запържват се докато лука поомекне, а после се добавят гъбите и се подправя с черен пипер и сол на вкус. Оставя се за 5 минути като се разбърква от време на време

Добавят се морковите нарязани на кубчета и се наливат около 4 чаени чаши зеленчуков бульон или вода. Според предпочитанията и колко гъста супа искате да направите можете да разредите с повече или по-малко течност. Прибавя се мащерката, соевия сос и сос Уорчестър

Супата се оставя за къкри на умерен огън докато се сварят зеленчуците

Поднесете топла поръсена по желание с още мащерка и хубав хляб

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s