Кисела чорба с джанки и пресен лук

на

Кисела чорба с джанки и пресен лук

Продукти:

10-25 бр зелени джанки

3-4 стръка пресен лук

2-3 супени лъжици олио

2 големи моркова

около 1,5 л вода

1/3 чаена чаша ориз

червен пипер по желание

сол

Приготвяне:

Почистете и нарежете зеления лук на ситно, същото направете със стария.

Морковите нарежете на малки кубчета или настържете на ситно ренде

Загрейте олиото и добавете двата вида лук запържете за няколко минути 

Прибавете морковите и джанките и разбъркайте, след което подправете със сол

Налейте около литър и половина топла вода и оставете и изчакайте да заври. После намалете котлона и варете 15 минути. Прибавете ориза и джанките и варете докато се сварят

Опитайте малко преди да свалите от котлона и ако е необходимо подправете с още сол.

В зависимост от това колко кисели са джанките сложете повече или по-малко. Внимавайте с количеството джанки супата не бива да е прекалено кисела защото няма да е приятна за ядене

Един коментар Добавяне

  1. Весела каза:

    От нищо, нещо, но сигурно е и вкусно.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s