Гъбена супа

на

Гъбена супа

Продукти:

300 грама печурки

300 милилитра готварска сметана

3 супени лъжици лимонво сок

3 супени лъжици соев сос

2 среди глави лук

2 -2 стебла целина

2 средни моркова

3-4 скилидки чесън

2-3 супени лъжици олио

1 чаена лъжичка червен пипер

сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

Гъбите се почистват и измиват, а след това се нарязват на парчета

Морковите и целината се нарязват на ситно, лукът и чесъна също

Олиото се загрява и в него за запържва лука и чесъна за няколко минути, след това се добавят останалите зеленчуци и се подправят с черен, червен пипер и сол.Оставят се да се задушат 4-5 минути и се налива 1 литър топла вода, соев сос и прясно изстискан лимонов сок.

Супата се оставя да ври захлупена на умерен котлон докато целината и морковите се сварят. Готовата супа се маха от котлона и докато е още гореща се налива сметаната и се разбърква.Ако е необходимо се поставя допълнително със сол и пипер. Поднася се топла с прясно нарязан зелен лук или магданоз

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s