Крем супа от моркови с магданозено песто

 

Крем супа от моркови с магданозено песто

Продукти:

900 грама моркови

2 стебла целина

2 супени лъжици зехтин

20 грама масло

1 глава лук

1 чаена лъжичка захар

1 чаена лъжичка млян кориандър

сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

Обелете и измийте морковите много добре

Лука нарежете на ситно, същото направете и с целината

В тенджерка разтопете маслото, добавете зехтина и нарязаните лук и целина. Запържете за 1-2 минути и добавете морковите. Подправете със сол, пипер и кориандър. Разбъркайте и налейте 4 чаени чаши топла вода

Оставете да заври на умерен котлон и варете около 15 – 20 минути. През това време направете магданозеното песто

Продукти за магданозеното песто

1/4 чаена чаша зехтин

1/2 връзка магданоз

шепа орехи

сол

Сложете всички продукти за пестото в блендер и ги смелете. Аз харесвам пестото да е по-гъсто и слагам по-малко количество зехтин, ако желатете добавете повече до постигане на желаната гъстота

Свалете супата от котлона и я пасирайте с пастатор още гореща. Сервирайте топла с магданозеното песто

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s