Супа от тиква със синьо сирене и песто от салвия

 

Супа от тиква със синьо сирене и песто от салвия 

Продукти за супата:

400 грама изчистена тиква

2 супени лъжици зехтин

200 милилитра готварска сметана  (мин.22%)

300-350 милилитра вода или зеленчуков бульон

1 морков

сол и черен пипер

Продукти за пестото от салвия:

9-10 листа от салвия

1/2 връзка пресен магданоз

4 супени лъжици зехтин

20-30 грама орехи

1 малка глава чесън

сол

Продукти за сервиране:

2-3 супени лъжици тиквени семки

натрошено синьо сирене

 

Начин на приготвяне:

Включете и загрейте фурната на 200 С

Нарежете тиквата на кубчета, а моркова на колелца.

Сложете тиквата и моркова в малка тавичка покрита с хартия за печене. Посолете тиквата и моркова и ги полейте с 1-2 супени лъжици зехтин.

Срежете горната част на малка глава чесън и махнете обвивката, като внимавате да остане цяла. Полейте чесъна с малко зехтин и го увийте хубаво с фолио за печене. Сложете чесъна в тавичката при моркова и тиквата

Сложете във фурната и печете около 30-35 минути или докато тиквата омекне.

Извадете от фурната и изчакайте няколко минути

Поставете измитите и подсушени зелените подправки в блендер. Добавете орехите, зехтина и обелените печени скилидки чесън. Пасирайте до гладко, след което подправете пестото със сол.

Тиквата и моркова сложете с малка тенджерка и прибавете сметаната. Пасирайте супата с пасатор до гладко. Подправете със сол и черен пипер на вкус. Налейте топлата вода (аз обичам по-гъста супа и не добавям повече от 300 милилитра вода) и сложете супата на котлона да кипне. Варете около 3-5 минути

Сервирайте супата с натрошено синьо сирене, песто и тиквени семки

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s