Сос с тиквички

 

Сос с тиквички

Продукти:

3 килограма тиквички

1 килограм стар лук

1 голяма сладко-кисела ябълка

1 люти чушки или 1/4 чаена лъжичка лют пипер (по желание)

3-4 скилидки чесън

1/4 чаена чаша ябълков оцет

1/3 чаена чаша олио

750 грама доматено пюре

80 грама кафява захар

1 – 2 чаени лъжички пушен червен пипер

1/2 чаена лъжичка канела (по желание)

Начин на приготвяне:

Почистете и измийте добре тиквичките. Настържете ги на едро и добавете 1 супена лъжица сол. Оставете ги да престоят 1 час.

Нарежете лука на ситно, ябълката на малки кубчета. Джинджифила обелете и нарежете на филийки.

В тенджера с дебело дъно налейте олиото и запържете лука и чесъна за 3-4 минути. Добавете ябълката, джинджифила и настърганите тиквички (които предварително сте изстискали с ръце и отцедили отделената вода). Варете на тих огън докато получите гъста каша (около 30-35 минути). Махнете от котлона и добавете пюрето, оцета от ябълки, подправките и разбъркайте добре. Ако е необходимо добавете сол на вкус. Върнете на котлона и варете още 10 минути.

Разпределете соса в сухи и чисти буркани. Стерилизирайте бурканите 10 минути

 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s