Запечена тиква с пармезан и моцарела

Запечена тиква с пармезан и моцарела

Продукти:

500 грама изчистена тиква 

150-200 грама моцарела

4-5 супени лъжици пармезан

50 грама настърган твърд кашкавал

3 супени лъжици зехтин

брашно за овалване на тиквата

сол

Начин на приготвяне:

Измийте добре обелената и почистената от семките тиква. Нарежете тиквата с остър нож на колелца (ако ползвате тиква цигулка) или на резени (ако използвате бяла тиква). Постарайте се парчетата да са еднакво дебели (~ 4-5 мм)

Фурната включете и загрейте на 180 С

Оваляйте парчетата тиква в брашно и изтръскайте излишното. Подредете ги в тава върху хартия за печене.

Посолете и полейте тиквата със зехтин

Поставете във фурната и печете 15-20 миунти на 180 С. Извадете от фурната и оставете дасе охлади леко

Вземете малка тавичка ( 18см ) или друг подходящ съд. Подредете на дъното парчета тиква. Поръсете с половината настърган пармезан, а върху него сложете нарязаната на парчета моцарела.

Подредете втори ред тиква и повторете процедурата. Завършете с парчета тиква.

Покрийте тавичката с фолио за печене и печете 40-45 минути покрита. Подледните 10 минути увеличете фурната на 200 С и махнете фолиото, като преди това поръсете отгоре настърган кашкавал

Поднесете печената тиква топла 😊

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s