Парфе с ананас

Парфе с ананас

Продукти:

1 консерва парченца ананас ( 565 г )

100 мл студена вода

400 г заквасена сметана ( кисело мляко )

7 с л пудра захар

2 пакетчета желатин Dr.Oetker ( 20 г )

Начин на приготвяне:

Накиснете желатина в 100 милилитра студена вода и разбъркайте. Изчакайте да набъбне.

Отворете консервата с парченца ананас. Изсипете плодовете заедно със сиропа в дълбока купа. Пюрирайте с пасатор на гладка смес. Прецедете я през по-едра цедка и добавете заквасената сметана. Добавете захарта и разбъркайте добре. По желание можете да подсладите сместа с мед

Разтопете желатина на водна баня и го добавете към млечно-плодовата смес. Разбъркайте отново.

Пригответвете красива форма – стъклена или метална. Аз използвах стъклена с височина 10 сантиметра и диаметър в основата 22 сантиметра. Изплакнете формата със студена вода. Изсипете млечно-плодовата смес в нея

Поставете  формата за няколко часа в хладилник

Извадете желираното парфе от хладилника и потопете формата за няколко секунди в съд с гореща вода. Обърнете парфето в чиния. украсете с парченца плодове, розички сметана или ядливи цветя. Сервирайте парфето нарязано на парчета 🙂

 

Един коментар към “Парфе с ананас

  1. Много красиви снимки и обещаващ вкус. Но си мисля, че бях чела някъде, че не се желира ананаса, някакъв фермент не позволявал, явно не е вярно.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s