Еклери със сьомга

Солени еклери със сьомга 

Продукти за тестото:

4 яйца

100 г масло

200 мл вода

140 г брашно

1/2 ч л сол

За крема:

250 г маскарпоне

2-3 с л заквасена сметана

1-2 с л ситно нарязан копър

1 с л каперси

150 – 200 г пушена сьомга

сол

 

Начин на приготвяне:

В тенджера сложете водата, маслото и солта. Щом течността кипне, я дръпнете от огъня и сипете наведнъж брашното.Бъркайте енергично с дървена лъжица, докато тестото започне да се отделя от стените на съда (сместа веднага става на тестена топка). Махнете от котлона и оставете сместа да се охлади съвсем малко, след което добавете 1х1 яйцата. Разбърквайте докато всяко яйце се смеси напълно с тестото. При добавяне на първото яйце тестото първоначално се разпада на части, това не е проблем. След като се добави последното яйце, то става гладко и лъскаво.

От получената смес върху тава покрита с хартия шприцовайте еклерчета (кръгли или тънки дълги пръчки) на разтояние едно от друго. Ако нямате шприц оформете еклерчетата с лъжица.

Сложете тавата в предварително загрята фурна на 200 С. Печете около 25-30 минути. По време на печенето вратата на фурната не трябва да се отваря, за да не се прекъсне процесът на бухването. Изпечените еклери оставете да изстинат. Напълнете ги с крема или друг по ваш по избор.

В купа сложете продуктите за крема (ез сьомгата) Подправете със сол и разбъркайте

Гарнирайте еклерчетата с крема и парченца сьомга

 

 

 

 

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s