Домашен ликьор от нар

Смята се че ликьорът е бил създаден за лечебни цели. В състава му е имало предимно плодове и билки, които се заливали с чист спирт за няколко месеца. След това напитката се прецеждала, разреждала с вода и се добавяло мед. Постепенно ликьорът се превърнал в любимо питие както на простолюдието, така и на аристокрацията.

Макар да са известни най-вече като идеалната дамска напитка, ликьорите са харесвани и от доста представители на силния пол. С тях могат да се приготвят различни коктейли, шотове и други напитки.

Няма нищо по-хубаво от домашно приготвените ликьори. Не само защото знаете какво наистина съдържат, но и защото са изключително лесни за приготвяне.

За приготвянето на ликьор могат да бъдат използвани всякакви плодове, но най-често се използват. Днес споделям една страхотна рецепта за ликьор от нар 🙂

Домашен ликьор от нар 

Продукти:

1 л водка

2 големи нара

300 г кафяви захарни кристали 

 

Начин на приготвяне:

Обелете внимателно нара и отделете само зърната. Не трябва да има остатъци от бялата ципа. Вземете бутилка с вместимост малко повече от 1 литър и  налейте водката. Прибавете захарта и зърната от нар. Поставете бутилката на тъмно място и прохладно място. Всеки ден разклащайте бутилката, докато захарните кристали се разтопят напълно. След това не е необходимо да го правите.

Готовият ликьор се прецежда през цедка и зърната се изхърлят. Сервира се в малки чаши 🙂

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s