Свинско контра филе пълнено с ябълки и орехи

Свинско контра филе пълнено с ябълки и орехи

Продукти:

около 1 кг свинско контра филе

80 г смлени орехи

2 малки глави лук

1 ябълка (използвах зелена)

1 яйце

30 мл прясно мляко

4 с л галета

2-3 с л разтопено масло

1 малко парче джинджифил (около 5 см)

шепа пресен магданоз

суха мащерка, пушен червен пипер, сол и млян бял пипер

Начина на приготвяне:

Измийте и подушете добре месото.

С остър нож направете 3 дълбоки разреза – 1 в средата и два от двете страни, леко по диагонал

Натрийте хубаво месото с мащерка, пушен червен пипер, сол и бял пипер.

В купа разбийте яйцето с прясното мляко и прибавете към тях останалите продукти – орехите, настърганият на ситн джинджифил, настърганите на едро ренде ябълка и лук, галетата и нарязания на ситно магданоз. Разбъркайте хубаво да се смесят продуктите. Подправете с черен пипер и сол на вкус.

Разпределете плънката като в разрезите и съвсем тънък слой отгоре върху цялото парче месо. Притиснете добре с пръсти.

Завържете месото, но не прекалено стегнато с конец така че да има хубава форма.

Поставете така приготвеното месо в намазана с разтопено масло тавичка, в предварително загрята на 200 С фурна. Печете 15 минути, след което сипете 1/2 ч ч вода в тавичката и намалете температурата на 160 С. Печете още 40-45 миунти.

Преди да сервирате месото махнете конеца.

Прецедете соса и добавете към него съвсем малко вода, 1 равна супена лъжица брашно и 2 супени лъжици масло. Кипнете на слаб огън и изчакайте да се сгъсти.

Сервирайте нарязано на парчета с приготвения сос

Реклами

2 коментара към “Свинско контра филе пълнено с ябълки и орехи

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s