Нектар от тиква, ябълки и моркови

Нектар от тиква, ябълки и моркови

Продукти:

1 кг почистена тиква

1 кг ябълки

500 г моркови

400 г захар

сокът на 3 портокала

сокът на 2 лимона

Начина на приготвяне:

Нарежете обелената и почистена тиква на кубчета. Морковите нарежете на колелца.

Обелете и почистете ябълките от семките. Нарежете и тях на парчета.

В тенджера сложете тиквата и морковите и налейте 1, 5 л вода. Варете на умерен огън, докато тиквата и морковите омекнат.

Направете същото с ябълките, но тях сварете отделно в 1 л вода.

Прибавете ябълките (заедно с водата, в която сте ги варили) към тиквата и морковите и ги пюрирайте с пасатор на гладка каша. Налейте 500 мл или 1 л вода, в случай че предпочитате нектара да е по-рядък. На мен ми харесва по-гъст и добавям само 500 мл вода 🙂 Добавете захарта и сока от цитрусите. Върнете нектара на котлона и го оставете да заври на умерен огън, като бъркате, от време на време. Варете нектара около 10 минути, като махате образувалата се пяна с решетъчна лъжица

Махнете нектара от котлона. Налейте го внимателно в чисти и сухи стъклени бутилки. Стерилизирайте нектара за 5 минути или го консумирайте веднага, в рамките на няколко дни.

 

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s