Салата с пъпеш, фета и прошуто

Продукти:

1/2 малък пъпеш Медена роса

5 – 6 парчета прошуто или сурово сушена шунка

100 – 150 г сирене фета или домашно обезсолено сирене

1 с л сос от нар или балсамов оцет

2 с л зехтин

свежи листа босилек

млян черен пипер

Начин на приготвяне:

Разрежете и почистете от семките половината пъпеш. Нарежете го на еднакви малки парчета или направете топчета с уред за оформяне на топчета от плодове. Поставете пъпеша в купа. Полейте със зехтин и го поръсете с черен пипер.Разбъркайте добре. Прехвърлете пъпеша в чиния за салата. Върху него наредете прошутото и натрошеното на едри парчета сирене фета. Поръсете със сос от нар (балсамов оцет).Сервирайте салата украсена с листенца босилек 🙂

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google+ photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google+. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s