Разхлаждаща домашна лимонада с пъпеш

Лимонада с пъпеш

Продукти:

(1 ч ч = 250 мл )

3 ч ч добре узрял пъпеш

1/2 ч ч захар (или няколко супени лъжици мед)

2/3 ч ч прясно изцеден лимонов сок

3 ч ч вода

замразени топчета диня или пъпеш

Начин на приготвяне:

С уред за оформяне на топчета направете топчета от диня или пъпеш. Сложете ги във фризер да се замразят.

Сварете захарен сироп от 1 ч ч вода с 1/2 ч ч захар. Ако решите да подсладите лимонадата с мед просто го разбъркайте във водата и го добавете към пъпеша.

Почистете семките и кората на пъпеша и го нарежете. За лимонадата ще са ви нужни около 3 ч ч. Поставете пъпеша в кана или мензура и го пюрирайте. По желание прецедете пъпеша през цедка. Добавете захарния сироп, лимоновия сок и още 2 ч ч вода. Разбъркайте добре и ако е необходимо добавете още малко вода.

Вместо с лед сервирайте лимонадата със замразените топчета диня / пъпеш

 

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s