Разхлаждаща домашна лимонада с пъпеш

Лимонада с пъпеш

Продукти:

(1 ч ч = 250 мл )

3 ч ч добре узрял пъпеш

1/2 ч ч захар (или няколко супени лъжици мед)

2/3 ч ч прясно изцеден лимонов сок

3 ч ч вода

замразени топчета диня или пъпеш

Начин на приготвяне:

С уред за оформяне на топчета направете топчета от диня или пъпеш. Сложете ги във фризер да се замразят.

Сварете захарен сироп от 1 ч ч вода с 1/2 ч ч захар. Ако решите да подсладите лимонадата с мед просто го разбъркайте във водата и го добавете към пъпеша.

Почистете семките и кората на пъпеша и го нарежете. За лимонадата ще са ви нужни около 3 ч ч. Поставете пъпеша в кана или мензура и го пюрирайте. По желание прецедете пъпеша през цедка. Добавете захарния сироп, лимоновия сок и още 2 ч ч вода. Разбъркайте добре и ако е необходимо добавете още малко вода.

Вместо с лед сервирайте лимонадата със замразените топчета диня / пъпеш

 

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s