Царевица увита в бекон / Bacon wrapped corn on the cob

Царевица увита в бекон 

Продукти:

4 млечни царевици

16 парчета бекон

2 с л кленов сироп

сол и магданоз за поръсване

 

Начин на приготвяне:

Обелете и почистете царевицата от листата и свилата

Загрейте фурната на 180 С

Постелете с хартия за печене дъното на плитка тава .

Наредете една до друга (като се стараете да се застъпват) 4 ленти бекон. Вземете една царевица и я посолете добре, след което я поставете в единия край на бекона. Бавно и внимателно я увийте стегнато в него.

Направете същото с останалите царевици. Подредете ги в тавата и ги намажете с кленов сироп.

Поставете ги да се пекат около 25-30 минути или докато бекона стане златист и хрупкав.

Сервирайте царевиците самостоятелно или като гарнитура, поръсена със ситно нарязан магданоз.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s