Бутер рози от тиквички, рикота и пушена сьомга / Zucchini, ricotta & salmon roses

Бутер рози с тиквички, рикота и пушена сьомга

Продукти:

(за 6 розички)

275 г прясно бутер тесто

1 средно голяма тиквичка

50 г рикота

(можете да я замените с сирене с подправки с подправки)

100 г пушена сьомга

ситно нарязан копър

ситно настърган пармезан за поръсване

сол

Начин на приготвяне:

Почистете и нарежете тиквичката на тънки кръгчета. Добре е да я нарежете със специално ренде за да са еднакви и прецизни резенчетата.

Фурната загрейте на 200 С

Извадете от хладилника свежото бутер тесто за 10-15 мунути преди да го използвате.

Нарежете го на 6 еднакви правоъгълни парчета. Аз разрязах тестото на ширината.

Намажете половината страна на парчето с рикота. Върху нея поръсете ситно нарязан копър. Ако използвате крем сирене с подправки не е необходимо да добавяте копър.

Подредете кръгчетата от тиквичка едно върху друго, както съм показала на снимката.

Прегънете тестото към тиквичките и притиснете леко. Навийте внимателно на рулце. По същият начин направете с останалото тесто.
Поставете рулцата в метална формичка за мъфини.

Поставете ги във фурната и я намалете на 180 С

Опечените розички оставете да се охладят за кратко във формата, преди да ги извадите. Поднесете ги поръсени с още копър и ситно настърган пармезан 🙂

Advertisements

2 thoughts on “Бутер рози от тиквички, рикота и пушена сьомга / Zucchini, ricotta & salmon roses

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s