Печени круши увити в бекон / Bacon wrapped roasted pears

Печени круши увити в бекон

Продукти:

4 узрели круши

8 парчета бекон

3 ч л сироп от фурми

2 ч л балсамов оцет

Начин на приготвяне:

Изберете по възможност еднакви по големина круши.Използвайте добре узрели, но твърди плодове.Измийте и разрежете крушите на половинки. Почистете внимателно семенната част с остър нож. Аз не беля крушите, а също така не махам дръжките им, тъй като ми харесват повече така, когато ги сервирам по този начин.Увийте всяка половинка с парче бекон. Поставете така приготвените круши в подходяща малка тавичка (аз използвам с тефлоново покритие). Запечете крушите докато бекона стане златист и хрупкав (~около 15-20 мин) в предварително загрята на 200 С фурна. Поднесете ги топли поръсени с сос приготвен от сиропа от фурми и балсамовия оцет. По желание можете да сложите парче синьо сирене, да  ги завиете в бекон и тогава да запечете крушите 🙂

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s