Пилешки дробчета с моркови и лук / Chicken liver with carrots & onions

Пилешки дробчета с моркови и лук 

Продукти:

500 г пресни пилешки дробчета

4 големи моркова

около 50 г масло

2-3 средно големи глави лук

3-5 скилидки чесън

180 г топено сирене (натурално)

сол и черен пипер

1/4 – 1/2 ч л лют червен пипер

 

Приготвяне: 

Почистете и измийте много добре пилешките дробчета. Оставете ги да се отцедят добре.

Почистете и измийте лука и морковите. С белачка за зеленчуци нарежете на дълги ленти морковите. Лука нарежете на половини, а след това на полумесеци. Пресовайте скилидките чесън.

В тиган разтопете маслото и сложете дробчетата. Запържете ги на умерен огън около 10-12 минути. Добавете морковите чесъна и лука. Продължете да ги пържите докато зеленчуците леко омекнат и дробчетата станат готови. Подправете с черен пипер, сол и лют червен пипер на вкус. Разбъркайте добре и прибавете топеното сирене. Разбъркайте отново, когато се разтопи напълно махнете дробчетата от огъня. Сервирайте топли поръсени по желание с малко магданоз.

Приятен апетит!

🙂

 

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google+ photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google+. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s