Фурми с козе сирене и прошуто / Prosciutto Wrapped Dates Stuffed with Goat Cheese

Сушените фурми са много популярна разядка в арабските страни. Сушени или сурови могат да се ползват за директна консумация или за подслаждане на смутита и чайове, за различни десерти и печива, конфитюри или както в тази рецепта за сладко-солени маринати 🙂
На пазара от много време се предлага Био Сироп от фурми. Имах възможност, благодарение на Метро България да го опитам. Използвах го и в днешната рецепта за Пълнените фурми с козе сирене, увити в прошуто. Страхотно мезе за вино  Сиропът от фурми, както и всички продукти използвани за тази рецепта можете да откриете в новия Био отдел на търговската верига. 🙂

 

Пълнени фурми с козе сирене увити в прошуто

Продукти:

12 бр Био едри фурми без костилка

12 ленти прошуто

100 г Био козе сирене натурално

4 ч л Био сироп от фурми

2 ч л Био балсамов оцет от Модена

Микс Био ядки

 

Начин на приготвяне:

Разполовете внимателно фурмите през средата, но без да ги разрязват напълно. Козето сирене намачкайте с вилица и добавете. С ръце късайте малки топчета от него и ги оформете така че с тях да напълните фурмите. Увийте всяка фурма с лента прошуто и забодете с клечка за съби, за да фиксирирате. Подредете фурмите в малка тавичка или друг подходящ съд. Запечете фрумите в предварително загрята фруна за около 7-8 минути. През това време в купичка разбъркайте 2 ч л балсамов оцет и 4 ч л сироп от фурми. Полейте фурмите с тази смес и ги поръсете със ситно смлени ядки

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s