Печени моркови с мед и кленов сироп / Honey Maple Roasted Carrots

Ако ви е омръзнало да сервирате еднотипни гарнитури, пробвайте тези печени моркови. Освен изключително лесни и бързи за приготвяне, те са и много вкусни, сервирани самостоятелно или като допълнение на някое ястие 🙂

Печени моркови с мед и кленов сироп

Продукти:

800-850 г моркови

2 с л зехтин

2 с л мед

1 с л кленов сироп

1 с л сусам

1 с л прясна мащерка

1 ч л сол

1 ч л млян кориандър

щипка черен пипер

Морковите се измиват и обелват. Режат се на две по средата, а след това на половинки или четвъртинки по дължина. Ако предпочитате можете да ги нарежете по диагонал. Поставят се с подходяща тавичка. Добавят се всички продукти без сусамът. Разбъркават се много добре с лъжица или ръце. Поставят се да се пекат в предварително загрята фурна на 200 С, за около 20-25 минути или докато омекнат. Докато се пекат морковите се разбъркват периодично. Към опечените моркови се прибавя 1 с л сусам и отново се разбърква добре. Сервират се топли 🙂

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s