Терин с пушена сьомга и козе сирене / Smoked Salmon & Goat Cheese Terrine

МЕТРО България отново доказа, че е компания, която се вслушва в желанията на своите клиенти. Водена именно от тях търговската верига откри специален Био отдел.С голямо удоволствие споделям, че имах възможност да присъствам на откриването му. Бях впечатлена от изобилието и разнообразието на БИОпродукти, както български, така и вносни. Освен хранителни продукти в Био отдела се предлагат също напитки, козметика, препарати и стоки за дома. Асортиментът е така подбран, че може да задоволи вкуса и очакванията на всеки клиент. Сами ще се убедите в това, когато имате възможност не пропускайте да посетите Био отдела.Щастлива съм че ми бе предоставена възможност да приготвя няколко рецепти с избрани от мен Био продукти. Първата от тях е за страхотен терин с пушена сьомга 🙂

Терин с пушена сьомга и козе сирене

Продукти за форма размер : 

200 г Био атлантическа пушена сьомга

200 г Био козе сирене с подправки

350 г Био сметаново крем сирене натурално

2 здрави и по възможност прави краставици

пресен копър

сол и черен пипер на вкус

 

Продукти за мариновата целина:

2 стебла целина

20 г ябълков оцет

20 г захар

щипка сол

Начин на приготвяне:

Нарежете целината на ситно и я сложете в купичка. Добавете оцета, захарта и щипка сол. Разбъркайте и оставете да се маринова за час, два.

Постелете с фолио за свежест дъното и стените на формата.

В купа сложете козето сирене, крем сиренето и ситно нарязания копър. Разбъркайте докато получите хомогенна смес. Подправете с черен пипер и сол на вкус.

Нарежете внимателно краставицата по дължина на ленти с белачка за зеленчуци. Подредете лентите краставица, като ги застъпвате по дъното и стените на формата.

Изсипете половината смес сирена и загладете добре с лъжица. Отгоре наредете половината нарязана на парчета пушена сьомга, а върху нея отцедената много добре целина.

Покрийте целината с останалата сьомга. Завършете с пласт сирене. Притиснете и загладете много добре. Завийте ллътно с лентите краставица, а след това покрийте с фолио за свежест.

Поставете, върху така оформения терин, малка бутилка с вода или друга подходяща тежест. Сложете с хладилник за няколко часа преди да го сервирате.

Поднесете украсен според вкуса с тънко нарязана сьомга, каперси и сусам 🙂

 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s