Задушено свинско с пюре от дюли / Slow Cooked Pork with Quince Puree

Задушено свинско с пюре от дюли и тиква

Продукти:

650 – 700 г свинско месо

250 г печурки

100 мл бяло вино

200 м вода/бульон

2 моркова

3 с л зехтин

3 – 4 скилидки чесън

70 г доматено пюре концентрат

сол и черен пипер

Начина на приготвяне:

В тенджера се слага зехтина и местото нарязано на големи и дълги парчета. Запечатва се от двете страни и се изважда от съда. Добавя се ситно нарязания чесън, гъбите и морковите. Задушават се докато поомекнат и се налива виното. Месото се връща в тенджерата, добавя се доматения концентрат и се разбърква добре, докато се разтвори. Налива се 200 мл топла вода /бульон/ и се подправя със сол и черен пипер на вкус. Котлона се намалява и се оставя да се задуши докато месото омекне. През това време можете да направите пюрето.

Пюрето от печени дюли, тиква и ябълки е много вкусно и лесно за приготвяне през есента и зимата. Заредена с антиоксиданти и имуностимулиращи витамини, тиквата е наистина суперхрана. Силата на тиквата идва от изобилието на бета-каротин в нея. Ябълките и дюлите пък са богати на витамин С. За разлика от ябълките и крушите, когато се варят дюлите не се разпадат на каша. Това ги прави идеалното сладко-кисело допълнение към всякакви зимни ястия и яхнии, които се варят на бавен огън. Затова ми хрумна да ги използвам и напарвя пюре и тъй като вкус се съчетават добре с ябълки и тиква реших първо да ги опека, а след това с тях да направя пюре 🙂

Продукти за пюрето:

1 дюла

1 сладка ябълка

1 парче тиква ( 17о г )

20 – 30 г масло

сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

Измийте, почистете от и нарежете на четвъртинки дюлата. Направете същото с ябълката, но нея разрежете на две.Тиквата обелете и срежете на две или три парчета за да се опече бързо. Поставете плодовете в малка тавичка. Сипете в нея един пръст вода и ги опечете в силно загрята фурна, докато омекнат. Ако ябълката и дюлата се готови преди тиквата ги извадете и я допечете, при мен не се наложи да го правя. Извадете от фурната, обелете дюлата и ябълката и намачкайте плодовете докато са горещи. Прибавете маслото и подправете пщрето с черен пипер и сол. Сервирайте ястието поръсено със ситно нарязан магданоз и с 2-3 с л от пюрето.

Advertisements

2 thoughts on “Задушено свинско с пюре от дюли / Slow Cooked Pork with Quince Puree

  1. Веси, сподели после дали ти е харесало 😊

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s